Hopp til innhold

Båtulykken på Donau

Oppsummert

Enda en død person er funnet etter at en turistbåt ble kjørt i senk av et cruiseskip på elven Donau i Budapest 29. mai. 26 sørkoreanske turister og to ungarere er savnet eller funnet omkommet etter ulykken.

 • Kaptein satt fri

  Den ukrainske kapteinen på den norsk-eide cruisebåten Viking Sigyn er satt fri mot kausjon. Kapteinen har vært arrestert etter at mer enn 20 mennesker mistet livet da Viking Sigyn kolliderte med en annen passasjerbåt i Budapest i Ungarn.

 • Hever ulykkesskipet i Budapest

  Ungarsk politi er i gang med hevingen av turistbåten som sank i Budapest, etter å ha kollidert med et norskeid skip. Fire likposer er hentet ut av skroget til turistfergen tirsdag morgen, melder nyhetsbyrået AP.

 • En omkommet funnet etter forlis

  En sørkoreansk kvinne er funnet omkommet i Ungarn etter ulykken på Donau der to båter kolliderte i Budapest 29. mai. 20 personer er nå bekreftet døde, mens åtte personer fortsatt er savnet.

 • Kaptein involvert i to skipsforlis

  Kapteinen på det norskeide cruiseskipet som kolliderte med en annen båt på Donau i Budapest forrige uke var også involvert i en båtulykke i Nederland i april. Det sier ungarske myndigheter. 28 er enten døde eller savnet etter forliset.

 • Var involvert i båtulykke Nederland

  Kapteinen på det norskeide cruiseskipet som var i ulykken på elven Donau i Budapest 29. mai, var også involvert i en båtulykke i Nederland i April, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no