Hopp til innhold

Abu Sayyaf

Oppsummert

Terrorgruppa Abu Sayyaf har gjennomført en rekke selvmordsaksjoner og bortføringer for å kreve løsepenger. I 2017 ble et tysk gissel halshogget. Norske Kjartan Sekkingstad ble bortført av gruppen i 2015 og løslatt etter nesten ett år i fangenskap.

 • – Påståtte terrormedlemmer skutt

  Malaysisk politi sier de har skutt og drept to påståtte medlemmer av den islamistiske terrorgruppen Abu Sayyaf på Borneo. De to ble drept i en skuddveksling nær byen Sandakan på kysten av Borneo, tvers over Sulusjøen fra gruppens arnested på Filippinene, skriver NTB.

  Politisjef Hazani Ghazali i delstaten Sabah sier de militante islamistene planla å ta lokale plantasjeeiere som gisler og kreve løsepenger.

  Abu Sayyaf har gjennomført en rekke selvmordsaksjoner og bortføringer for å kreve løsepenger. I 2017 ble et tysk gissel halshogget. Norske Kjartan Sekkingstad ble bortført av gruppen i 2015 og løslatt etter nesten ett år i fangenskap.

 • Abu Sayyaf-leder drept

  Filippinske sikkerhetsstyrker har tatt livet av en Abu Sayyaf-topp som mistenkes for å stå bak likvideringen av to canadiere og en tysker. Muammar Askali var blant seks opprørere som ble drept i en skuddveksling tirsdag, sier general Eduardo Ano.

 • Abu Sayyaf har sett fri gislar

  Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinane har sett fri to sjøfolk som vart tatt som gislar for tre månader sidan. Dei to mennene er frå Sør-Korea og Filippinane og vart bortførte frå eit lasteskip i oktober. Det er ikkje kjent om det er betalt løysepengar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no