Soldiers of Odin i Tønsberg.
Foto: Maria Hee Furulund / NRK

«Odins soldater»

Oppsummert

«Odins soldater» er en selvoppnevnt natteravngruppe som "patruljerer" flere byer i svarte hettegensere. Politiet er kritiske og sier at ro og orden er politiets oppgave. Flere av gruppens medlemmer har tilknytning til kriminelle miljøer.

 • Odins soldater-patrulje bøtelagt

  Politiet i Tønsberg brøt opp en patrulje med ti personer kledd i Odins soldater-gensere natt til i dag. De fikk beskjed om å ta av seg hettegenserne og avslutte patruljeringen. Da tre av dem ikke fulgte pålegget, ble de bøtelagt, opplyser politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • «Odins soldater»-leder voldstiltalt

  Steffen Andre Larsen som inntil nylig ledet selvjustisgruppen «Odins soldater», er tiltalt for å ha slått en mann så han brakk kjeven på en fest i august, melder Tønsbergs Blad. Larsen sier lederskiftet ikke har noe med tiltalen å gjøre.

 • To «Odins soldater» arrestert

  To menn fra gruppa Odins soldater ble pågrepet av politiet i Fredrikstad sentrum sent fredag kveld, etter at de nektet å følge politiets pålegg om å ta av seg uniformeringen. De satt et par timer i arrest før de ble løslatt, opplyser politiet til NRK.

 • Odin-soldatar i strid med Bandidos

  Soldiers of Odin i Sverige har hamna i strid med motorsykkelklubben Bandidos og har valt å leggje ned aktiviteten fleire stader i Dalarna. Gruppa sjølv vil ikkje kommentere meldinga i Dagens Nyheter, men kjelder i gruppa stadfestar konflikten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no