Hopp til innhold

– Fundamentalt uenig

– Vi er fundamentalt sterkt uenig i den foreløpige konklusjonen til Konkurransetilsynet. Vi har ment det hele tiden. Dette vil føre til økt konkurranse, ikke redusert konkurranse, i motsetning til det konkurransetilsynet mener, sier Norwegian-sjef Geir Karlsen om konkurransetilsynet foreløpige nei til ønsket deres om å kjøpe Widerøe.

Karlsen sier de i dag har sendt inn et dokument på rundt 150 sider. Til sammen har Norwegian ifølge Karlsen sendt inn rundt 3000 dokument til tilsynet, men han mener tilsynet ikke har tatt nok hensyn til det dokumentasjonen deres viser.

– Vi som jobber i Widerøe er glade for at Norwegian vil kjøpe oss, sier konsernsjef Stein Nilsen.

Han viser til at flere selskaper i transportbransjen har blitt solgt til utlandet i det siste. Og peker blant annet på fergeselskapet Fjord1 som ble solgt til utlandet tidligere i år.

– Dagens eierstruktur er ikke langsiktig stabil, visst konkurransetilsynet sier nei er det vanskelig å få øye på en norsk eier som kan trå inn i Widerøe. Det vi driver med er kritisk infrastruktur i det norske samfunnet. Jeg tror ikke at det er bra om Widerøe følger etter fergeselskapet og havner i utenlandske eiere sine hender, sier Nilsen.

– Vi har nettopp fått ett omfattende tilsvar fra Norwegian og det vil ikke være riktig av oss å kommentere dette uten å ha satt oss grundig inn i tilsvaret, sier Katrine Amdam i Konkurransetilsynet.

Tilsynet sier at det meldte oppkjøpet er i et stort og viktig marked for norske forbrukerne, og det er viktig at de får belyst alle sider av saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no