Siste nytt – NRK

Hopp til innhold
  • Kjent sankthans-bål i Ålesund i full fyr

    Slinningsbålet i Ålesund brenner. Det er full fyr i det, opplyser politiet. Nødetatene er på stedet.

    Slinningsbålet er et sankthansbål som årlig blir laget på Slinningsodden i Ålesund for så å bli brent på sankthansaften. Bålet bygges hovedsakelig av paller, kasser og tønner.

    Den høyeste utgaven som er laget er 2016-bålet som målte 47,396 meter i høyden og ble ny verdensrekord.

    Dugnadsgjengen skriver på sin Facebook-side at årets bål var planlagt å bli mellom 30 og 35 meter. Det er ikke klart hvor langt de var kommet i byggingen i år.

    Slinningsbålet
    Foto: Mia Sofie Ytreberg / NRK
  • Oslo: Bil har kjørt inn i bil og hus – en person alvorlig skadd

    En person er alvorlig skadet etter at en bil kjørte av veien og endte i en husvegg på Nordstrand i Oslo natt til torsdag.

    – Bilen kjørte av veien, gjennom en bod og et gjerde og en stolpe, før de har kommet borti en bil og i huset, sier operasjonsleder Øyvind Hammervold i Oslopolitiet.

    Det var to menn i 30- og 40-årene som var i personbilen. Det tok litt tid å få løs den ene av de to, og vedkommende anses å være alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

    Nødetatene ble varslet av dem som var i huset.

    – De har hatt en spesiell opplevelse og får oppfølging, sier operasjonsleder Hammervold.

    Politiet vet ikke foranledningen til ulykken, men sier det trolig har vært høy hastighet. De gjør nå undersøkelser på stedet, og håper på å få avhørt de to mennene.

    Nordstrandveien
    Foto: Tipser
  • Biden: Israel har brukt amerikanske bomber til å drepe sivile

    President Joe Biden sier at amerikanske bomber, som de nå har pauset leveringen av til Israel, har blitt brukt til å drepe sivile, melder Reuters.

    – Sivile har blitt drept i Gaza som følge av bombene, og andre måter de går etter steder hvor mange folk oppholder seg, sa Joe Biden i et intervju med CNN der han ble spurt om bombene på 900 kilo.

    Våpenleveringa som ble stanset skulle ha vært på 1800 bomber på 900 kilo hver, og 1700 bomber på 225 kilo.

    AP skrev at Israel har brukt slike bomber på 900 kilo jevnlig de sju månedene med angrep mot Gazastripa. USA frykta at de nå skulle bli bruk i en lenge varsla invasjon av Rafah.

    Natt til torsdag sier Biden også at hvis Israel går inn i grensebyen Rafah i Gaza vil ikke USA bidra med våpen som historisk har blitt brukt for å håndtere et slikt problem.

    Han sier at Israel ikke vil få deres støtte hvis de går inn i de tett befolkede områdene.

  • Kristiansand: Politiet ringes ned om høy musikk

    – Vi blir nedringt av sinte og frustrerte innbyggere som ikke får sove på grunn av ekstremt høy musikk fra russebusser, skriver politiet i Agder. De sier de ikke rekker å svare alle henvendelser, men har patruljer på vei til Hamresanden i Kristiansand og til Barbu i Arendal.

  • Ba om avstemming for å kaste speaker Mike Johnson

    Den republikanske politikeren Marjorie Taylor Green ba onsdag om at det skulle stemmes over å kaste republikaneren Mike Johnson som speaker i Representantenes hus, ifølge Reuters.

    Men forslaget ble raskt nedstemt.

    Republikanernes kongressleder Mike Johnson har vært i hardt vært da han bestemte seg for å trosse sine egne og vedta våpenstøtte til Ukraina sammen med Demokratene i april.

  • Hamas fastholder ja til våpenhvile-forslag

    Hamas sier de holder fast ved sin aksept av våpenhvile-forslaget som ble lagt fram av Egypt og Qatar mandag. Det sier Izzat El-Rishiq som er medlem av Hamas' politiske byrå. Uttalelsen kommer i forbindelse med at det ble holdt samtaler i Kairo, hvor Hamas, Israel, USA og Qatar har forsøkt å inngå en avtale. Israel har ikke akseptert forslaget.

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Israels tidligere forsvarssjef mener krigen må stanse

    Israels tidligere forsvarssjef Aviv Kochavi tror ikke gislene i Gaza vil bli løslatt før de israelske angrepene stanser.

    – Jeg tror ikke det lar seg gjøre å hente gislene hjem uten at vi stanser krigen, sier Kochavi i et intervju med israelsk TV, gjengitt av Haaretz.

  • E24: Høyre og SV vil forby kryptoutvinning i Norge

    – Det sitter langt inne å forby næringer, sier Høyres Nikolai Astrup til E24. Men han mener at det ikke trengs kraftkrevende kryptoutvinning i Norge.

    Regjeringen har foreslått en ny utgave av loven som regulerer dette, som kan innebære et forbud.

    SVs Lars Haltbrekken mener regjeringens forslag er for dårlig.

    Sammen med Høyre foreslår derfor SV at regjeringen må utrede konsekvensene av et forbud mot utvinning av kryptovaluta. Og at utredningen må være klar innen statsbudsjettet til høsten.

  • Terrormistenkte pågrepet i Nord-England

    Britisk politi har pågrepet tre menn som mistenkes for å ha forberedt terrorhandlinger.

    Ifølge politiet fant pågripelsene sted i Nord-England, men det er ikke kjent hvem de tre mennene er og hva de skal ha planlagt.

    – Vi har i kveld utført flere planlagte pågripelser som ledd i en pågående antiterror-etterforskning, sier en talsmann for politiet.

    – Tre menn er tatt inn til avhør, sier han.

    (NTB)

Nyhetsstrømmen

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med verdensværet.
Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.