NRK Meny
President Barack Obama
Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Amerikansk politikk

Oppsummert

Barack Obamas går mot slutten av sin presidentperiode. 20. januar 2017 sverges Donald Trump inn som ny president i USA.

 • Signerer USAs strengeste abortlov

  Guvernøren i delstaten Iowa, Kim Reynolds, har signert USAs strengeste abortlov, skriver nyhetsbyrået AP. Loven forbyr abort etter seks uker langt svangerskap. Flere organisasjoner har sagt at de vil saksøke guvernøren dersom hun signerer loven.

 • Delstater saksøker Trump-regjering

  17 amerikanske delstater saksøker president Donald Trumps regjering, på grunn av planer om å skrote strengere utslippskrav til nye biler, skriver AP. Kravene ble innført som en del av tidligere president Barack Obamas kamp mot global oppvarming.

 • UD har ikke hørt om Syria-plan

  Utenriksdepartementet i USA kunne ikke si noe om Donald Trumps uttalelser om at USA skal trekke seg ut av Syria: – Jeg er ikke forberedt på å kommentere det som skal ha blitt sagt, fordi jeg har ikke hørt det selv, sier talsperson Heather Nauert.

  Talsperson i Utenriksdepartementet Heather Nauert kunne ikke si noe om Trumps uttalelser om at USA snart skal trekke seg ut av Syria.
Talsperson i Utenriksdepartementet Heather Nauert kunne ikke si noe om Trumps uttalelser om at USA snart skal trekke seg ut av Syria.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no