Hopp til innhold
Kongressen pyntet til innsettelsesseremoni
Foto: Anders Tvegård

Amerikansk politikk

Oppsummert

Demokratene og Republikanerne er USAs store partier. I Kongressen er det demokratisk flertall i Representantenes Hus, og også i Senatet når visepresident Kamala Harris' dobbeltstemme regnes med. Etter valget i 2020 er det strid blant republikanere.

 • Biden får avslutte Mexico-politikk

  Amerikansk Høyesterett ga torsdag president Joe Biden grønt lys til å avslutte den kontroversielle «Remain in Mexico»-innvandringspolitikken som oppsto under Trump-administrasjonen, melder flere amerikanske medier.

 • Kongressens lengstsittende medlem død

  Republikaneren Don Young fra Alaska, som har sittet i Kongressen siden 1973, døde fredag, 88 år gammel.

  Young mistet bevisstheten om bord på et fly fra Los Angeles til Seattle og kunne ikke gjenopplives, opplyser hans stabssjef Jack Ferguson til avisa Anchorage Daily News. Hans hustru Anne var ved hans side på flyet.

  Alaska har som alle stater to senatorer, men fordi staten er en av USAs minste i befolkning, har den bare ett medlem av Representantenes hus, og det er Young som har hatt dette setet i 49 år.

  (NTB-Ritzau)

  Avdøde Don Young avbildet i 2020.
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • Biden stiller kanskje til nyvalg i 2024

  Men bare om Donald Trump gjør det samme. Det sa presidenten til ABC News onsdag.

  – Hvis jeg har god helse, som i dag, så ville jeg faktisk ha stilt igjen. Om Trump stiller, ville det styrket utsiktene mine til å gjøre det samme, uttalte Biden (79).

  Trump (75) har hintet flere ganger om at han vil stille som presidentkandidat for Republikanerne. Men han har foreløpig ikke offisielt kunngjort noen planer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no