NRK Meny
President Barack Obama
Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Amerikansk politikk

Oppsummert

Barack Obamas går mot slutten av sin presidentperiode. 20. januar 2017 sverges Donald Trump inn som ny president i USA.

 • Astrup: Mange felles interesser

  Etter møter i USA sier utviklingsminister Nikolai Astrup at Norge og USA har mange felles interesser i utviklingspolitikken, men de er også uenige. – Særlig knyttet til kvinners seksuelle og reproduktive helse og rettigheter har vi ulik tilnærming.

 • «Dreamers»-forslag ble nedstemt

  Det amerikanske Senatet nedstemte torsdag et tverrpolitisk lovforslag for å beskytte 1,8 millioner unge innvandrere, såkalte «Dreamers». President Donald Trump hadde på forhånd truet med å nedlegge veto om kompromissforslaget ble vedtatt.

 • Senator gir stabssjef sparken

  Stabssjefen til Florida-senator Marco Rubio er sparket på grunn av «upassende oppførsel» mot andre ansatte, ifølge AP. Rubio skal ha fått flere varsler om stabssjefens oppførsel og konkluderer i en uttalelse at det var nok bevis til å gi han sparken

 • Huset vedtok finansieringsforslag

  Torsdag vedtok Representantenes hus et forslag som innebærer at finansieringen fortsetter fram til 16. februar. Slik vil de få mer tid til å forhandle fram årets statsbudsjett. Forslaget må imidlertid fortsatt gjennom Senatet.

 • Omstridt sheriff vil inn i senatet

  Den omstridte sheriffen Joe Arpaio ønsker å stille til valg som senator for å støtte president Donald Trump. I august i fjor benådet Trump Arpaio, som ble funnet skyldig i å ha fortsatt å bruke trafikkpoliti målrettet mot innvandrere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no