Hopp til innhold
10-åring funnet død i Oslo
Foto: NRK/Privat

10-åring sultet i hjel i Oslo

Oppsummert

10-åringen som ble funnet død på Mortensrud i Oslo i august i fjor, døde av underernæring. Gutten veide 14,8 kg da han døde. Moren ble først siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, men ble senere funnet strafferettslig utilregnelig.

  • Gutt døde av sult – saken henlagt

    Rettspsykiaterne mener moren til gutten (10) som døde av sult og tørst på Mortensrud i fjor sommer, var psykotisk. Statsadvokaten er dermed tvunget til å henlegge saken, skriver VG. Moren ble først siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

  • - Døde av sult pga. omsorgssvikt

    Før ferien sender politiet sin innstilling om påtale for moren til tiåringen som sultet i hjel i Oslo i august i fjor. Siktelsen lyder fortsatt på omsorgssvikt med døden til følge. Da gutten døde 27. august i fjor veide han bare 14,8 kilo.

  • Går mot straffesak

    Moren til 10-åringen som sultet i hjel i Oslo er tilregnelig. – Det innebærer at hun kan straffes, og da går det mot en straffesak i Oslo tingrett slik at vi kan søke henne dømt for forholdet, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK.

  • Undersøkte om moren var psykotisk

    De sakkyndige undersøkte om den siktede moren var psykotisk, bevisstløs eller psykisk utviklingshemmet i høy grad, i tidsrommet før sønnen (10) døde av sult. Det har de ikke funnet tilstrekkelig grunnlag for, ifølge politiet.

  • Mor til død gutt er tilregnelig

    Moren til den ti år gamle gutten som sultet i hjel i august i fjor, er strafferettslig tilregnelig, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding. De har mottatt erklæringen fra de rettspsykiatrisk sakkyndige.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no