Hopp til innhold

Arbeidsmandsforbundet reagerer på bruk av vektere uten tariffavtale

Arbeidsmandsforbundet reagerer på at Oslo Kongressenter igjen bruker vektere uten tariffavtale på et LO-arrangement.

Vektere fra PSS Securitas, som ikke har tariffavtale, sto for vaktholdet på jubileumskonferansen til LOs juridiske avdeling i slutten av september, skriver FriFagbevegelse.

Kongressenteret, også kalt Folkets Hus, er eid av blant andre LO.

– Nå har LO fått «pepper» for dette flere ganger, men tar fremdeles ikke saken på alvor. Da får jeg lyst til å bli klar i røsten: Dette er ikke greit, sier Knut-Johannes Berg, tillitsvalgt i Norsk Arbeidsmandsforbund.

Arbeidsmanden skrev i juni at vektere uten tariffavtale ble brukt på LO-kongressen, og det kom siden fram at dette har skjedd ved flere arrangementer.

Etter LO-kongressen var LO i kontakt med Kongressenteret, og det ble iverksatt tiltak som skulle forhindre at dette skjedde igjen.

– Her må det med andre ord ha skjedd en glipp. Etter jubileumskonferansen til LOs juridiske avdeling har vi vært i kontakt med Kongressenteret på nytt og bedt om en redegjørelse for hvorfor dette kunne skje igjen, sier kommunikasjonsrådgiver Oda Louise Toven i LO.

Arbeidsmanden har vært i kontakt med Oslo Kongressenter for å spørre hvorfor vektere uten tariffavtale ble brukt enda en gang, men har ikke fått svar. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no