1. mai
Foto: Terje Pedersen / NTB

LO - Landsorganisasjonen

 • Åpner for å endre LO-aldersgrense

  Eldreombud Bente Lund Jacobsen ber LO øke aldersgrensene for sine ledere. LO-topp Mette Nord gir de samme signalene, skriver VG. Torsdag vil LOs representantskap velge Peggy Hessen Følsvik som ny leder fram til kongressen våren 2022.

 • LO-lederen talte egen bransjes sak

  LO-leder Peggy Hessen Følsvik frykter et veiskille i norsk arbeidsliv etter koronapandemien. Hun brukte egne erfaringer fra luftfarten som eksempel. Følsvik relaterte til sin egen historie om hvordan hun og andre kabinansatte i Widerøe organiserte seg, med støtte fra flyselskapet. Hun pekte på utenlandske flyselskaper som Wizz Air, som er skeptiske til at de ansatte organiserer seg. -Vi står ved et veiskille. Jeg er sterkt bekymret for at korona vil endre norsk arbeidsliv, sa Følsvik i talen 1. mai.

  1. mai
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Følsvik og Kjølmoen i sentralstyret

  Peggy Hessen Følsvik og Per Vidar Kjølmoen vart i dag valde inn i Arbeidarpartiet sitt sentralstyre. Hessen Følsvik er fungerande leiar i LO. Kjølmoen er fylkesleiar og Ap sin fyrstekandidat ved stortingsvalet. AUF-leiar Astrid Hoem var ikkje på val, men får no fulle rettar i sentralstyret.

  Per Vidar Kjølmoen (Ap), fylkesvaraordfører i Møre og Romsdal.
  Foto: Arbeiderpartiet
 • LO-lederen: En varslet krise

  LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener at Statens koronakommisjon avdekker en alvorlig svikt i beredskapen, og at dette har gått hardt utover det norske folk.

  – Pandemien var en varslet krise. Regjeringen kjente til risikobildet. Likevel var ikke regjeringen forberedt, da pandemien traff, sier Følsvik.

  Koronakommisjonens konklusjon bekrefter i følge Hessen Følsvik mange av tilbakemeldingene LO har fått fra medlemmene, som står i førstelinjen.

  – Kanskje det mest oppsiktsvekkende som er avdekket er hvor dårlig forberedt landet var, når det gjelder smittevernutstyr, plan for nedstenging og beredskapslagre for medisin og mat, sier Hessen Følsvik.

  Hun påpeker at dette har rammet folk, særlig barn, unge og sårbare grupper. LO-lederen er også opptatt av at dette har satt arbeidsplasser i fare, og at det er regjeringens ansvar.

Den faglige og politiske situasjonen:
Innledning ved Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre
8-12. mai samles 315 delegater fra LO, landets største arbeidstakerorganisasjon, til kongress i Oslo. Fri Fagbevegelse har laget en nettartikkel om de viktigste sakene som skal behandles på denne kongressen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no