Hopp til innhold
1. mai
Foto: Terje Pedersen / NTB

LO - Landsorganisasjonen

 • LO-pioner Esther Kostøl er død

  Os første kvinnelige nestleder Esther Kostøl er død, 86 år gammel, melder FriFagbevegelse.

  Kostøl var fra Bergen og ble LOs første kvinnelige nestleder i 1989. Hun kalte det selv et historisk gjennombrudd, skriver FriFagbevegelse.

  – Esther Kostøl var en pioner i norsk fagbevegelse. Hun brøt en barriere ved å bli valgt til et av fagbevegelsens viktigste verv, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til FriFagbevegelse.

  LOs første kvinnelige leder, Gerd-Liv Valla, sier at det var viktig at Kostøl fikk vervet.

  – Jeg tror at hun, som de fleste kvinner som kom inn i dette mannstunge miljøet, hadde en stor jobb å gjøre. Det var ikke bestandig like enkelt, sier hun til FriFagbevegelse.

 • LO har fått over 1 million medlemmar

  Aldri før har LO har fleire medlemmar enn etter streiken. Fredag morgon hadde organisasjonen 1.000.189 medlemmar, ifølge ei pressemelding.

  – Ein million medlemmar gir oss meir kraft, enda meir styrke som vi skal bruke i vår kamp for å sikre tryggleiken og inntektene til folk, seier LO-leiar Peggy Hessen Følsvik.

 • LO-topp ber næringsministeren kaste styreleder i Statkraft

  Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) må bytte ut styrelederen i Statkraft, krever lederen i Fellesforbundet.

  LO-topp Jørn Eggum sier at bråket om milliardbonuser i det statlige kraftselskapet gjør at styreleder Thorhild Widvey må gå. Han sier selskapet ikke kan bruke milliarder på bonuser.

  – Dette er sinnssykt, disse pengene tilhører fellesskapet. At vi skal utbetale sånne bonuser i et 100 prosent statseid selskap er perverst. Jeg blir kvalm. Det viser virkelig at dette har spilt fallitt og at det må politisk styring til, sier Eggum til Dagens Næringsliv.

  Han sier at Widvey ikke representerer det norske folk og at Vestre må bytte henne ut.

  Widvey selv sier at hun ikke har noen kommentar til kravet om at hun må gå. Hun avviser å legge fram detaljer om bonusene, slik LO har bedt om.

  – Detaljer om våre kompensasjonsordninger er ikke noe vi ønsker at våre konkurrenter skal få tilgang til, sier hun.

  (NTB)

 • Voldshendelse på LO-konferanse meldt til politiet

  Et medlem av NTL, Norsk Tjenestemannslag, skal være anmeldt for vold under LOs kartellkonferanse på Gol i Hallingdal. Konferansen foregår på Pers Hotell på Gol, men det er ikke kjent hvor voldsepisoden skal ha skjedd.

 • Lo-lederen etter Aps sentralstyremøte: – Må brette opp ermene

  LO-leder Peggy Hessen Følsvik var kortfattet etter Arbeiderpartiets sentralstyremøte mandag, men sier man må gjøre mer for å vise fram partiets politikk.

  – Vi har hatt et godt møte, og alle er enige om å brette opp ermene. Vi må gjøre enda mer for å vise fram den gode politikken som vi tross alt når fram med, sier Følsvik til mediene på vei ut av møtet på partiets hovedkontor.

  – Vi må også vise folk en trygg vei ut av utryggheten, la LO-lederen til.

Den faglige og politiske situasjonen:
Innledning ved Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre
8-12. mai samles 315 delegater fra LO, landets største arbeidstakerorganisasjon, til kongress i Oslo. Fri Fagbevegelse har laget en nettartikkel om de viktigste sakene som skal behandles på denne kongressen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no