Hopp til innhold

Fire av ti synes Støre gjør en dårlig jobb

Fire av ti (42 prosent) som har besvart en ny meningsmåling, mener Jonas Gahr Støre gjør en dårlig jobb som statsminister.

Litt over tre av ti (33 prosent) synes derimot at han innfrir som leder av regjeringen. De siste 24 prosentene som har besvart meningsmålingen, er usikre.

Statsviter og førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen, Svein Erik Tuastad, er ikke overrasket. Men han mener ikke Støre selv har hele skylden for det labre resultatet.

– Når det går bra for de rødgrønne partiene, scorer Støre høyere og omvendt. I dagens situasjon, med strømkrisen og alt, er regjeringspartiene upopulære. Det er dét denne målingen i hovedsak viser, mer enn at det er en nøye vurdering av Støres krisehåndtering, sier Tuastad.

Samtidig mener han dagens regjering framstår som svakere enn Erna Solbergs regjering, og at det gjenspeiler seg i meningsmålingsresultatene.

– Regjeringen trenger å framstå som mer handlekraftig enn den gjør i dag, sier han.

Det er meningsmålingsinstituttet Norstat som har spurt et representativt utvalg på 1056 personer om de mener Støre gjør en god jobb, og undersøkelsen er gjort på oppdrag fra ABC Nyheter. (NTB)

Jonas Gahr Støre på pressenkonferansen 30 sept. 2022e pk
Foto: Even Bjøringsøy Johnsen / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no