NRK Meny
Raymond Johansen holder 1. mai-tale
Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

1. mai 2015

 • Store 1. maiopptøyer i Seattle

  Tre politimenn ble skadet, to av dem alvorlig, under sammenstøt med demonstranter i Seattle i USA 1. mai. Demonstrantene kastet stein mot politiet som svarte med sjokkgranater og pepperspray. 15 demonstranter ble arrestert.

 • Deltakerrekord i Oslo

  Nær 10.000 mennesker deltok i årets 1. mai-tog i Oslo. Det er flere enn på 25 år. Snittet de siste ti årene har ligget på i underkant av 7000 deltakere.

 • – Sykehuskøer er usolidarisk

  Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg snakket om kampen mot køer i det offentlige i sin 1. mai-tale på Jessheim. – Arbeiderpartiet må ikke komme her og snakke om solidaritet til Fremskrittspartiet, for nå har sykehuskøene gått ned med 15.000.

 • – Han er fadderen til jævelskapen

  Tidligere LO-leder Yngve Hågensen lot arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) gjennomgå i sin 1. mai-tale i Erikssons hjembygd Levanger. – Eriksson er fadderen til jævelskapen, sa Hågensen med henvisning til vinterens politiske streik.

 • Støre angrep Høyre og Frp

  I sin første 1. mai-tale som Ap-leder angrep Jonas Gahr Støre regjeringen og manet til solidaritet med båtflyktninger på Middelhavet og arbeidstakere i Norge. Han gjentok partiets krav om at Norge må ta imot 10.000 flyktninger fra Syria, ifølge NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no