Vil ikke si hvorfor Pollestad dro

Biskop Bernt Eidsvig i Den katolske kirken i Norge bekrefter at han har mottatt pater Pollestads oppsigelse. Han bekrefter også at pateren ble bedt om å forlate Norge.

Bernt Eidsvig

Biskop Bernt Eidsvig har mottatt Pollestads oppsigelse.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Men Eidsvig, som er den øverste katolske lederen i Norge, vil ikke si noe om hvorfor Kjell Arild Pollestad ble bedt om å flytte til Frankrike.

I Pollestads omfattende debattinnlegg i dagens Aftenposten erklærer han at han nedlegger sitt embete og slutter som prest.

Samtidig tilbakeviser han alle beskyldninger om overgrep.

- Utilbørlige tilnærmelser

Før det ble kjent at det var Pollestad som var anklaget for overgrep, sa biskopen til Aftenposten at en katolsk prest ble pålagt å forlate landet på grunn av handlinger som ble karakterisert som utilbørlige tilnærmelser og overgrep.

I Aftenposten i dag gir Kjell Arild Pollestad en annen forklaring på flyttingen:

Pater Kjell Arild Pollestad

Kjell Arild Pollestad tilbakeviser alle beskyldninger.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Han skriver at Roma ønsket at både han og hans fremste uvenn skulle sendes ute av bispedømmet i to år, fordi de "bidro til polarisering". Derfor ble han sendt til Paris, der han frivillig har blitt værende utover de to årene.

LES: Pater Pollestad slutter som prest

Biskop Eidsvig har også kjent til at Pollestad har motstandere innen kirken. Men han vil ikke spekulere i om det hadde betydning for hva Vatikanets granskere kom fram til.

Ingen kommentarer

NRK har forsøkt å få en kommentar fra Pollestad i Paris. Han svarer imidlertid på SMS at han ikke ønsker å gi kommentarer utover debattinnlegget i Aftenposten.

- Jeg har sagt det jeg har å si, skriver Pollestad i en tekstmelding til NRKs Erik Aasheim i Paris.

I går stanset biskop Eidsvig pater Reidar Voith da han ville offentliggjøre navnet på det han sier er hans overgriper, overfor menigheten sin.

LES: Eidsvig ber prest tie om overgriper

Voith vil heller ikke kommentere Pollestads innlegg i dag.

- Jeg har ingen kommentarer til Pollestads innlegg i dag, skriver Voith i en tekstmelding til Telemarks-avisa Varden.

Han henviser til informasjonstjenesten i Oslo katolske bispedømme og til den kirkerettslige prosessen som ble ført mot Pollestad i Oslo og i Roma.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger