NRK Meny
Normal

Bedrifter vil ikke ha logoen sin på Mdhusets sider

Katalogselskapet Mdhuset viste på sin nettside frem logo for seks selskaper under fanen «Noen av våre kunder». Flere av dem betviler at de er kunder, andre er misfornøyde kunder og ingen ønsket logoen der.

Mdhusets nettside med logoer fra selskaper som ikke ønsker det

Slik var ulike selskaper presentert som kunder med sine logoer på nettsidene til Mdhuset, men da NRK sjekket var det ingen av dem som ønsket å profileres slik.

Foto: faksimile fra mdhuset.no

Selskapet som flere bedrifter og organisasjoner sier de føler seg lurt av, har en egen nettside om bedriften ved siden av selve katalogen på telefonkatalogen.biz.

På nettsiden mdhuset.no forteller selskapet om sin egen virksomhet, og hvorfor potensielle kunder bør velge dem.

I presentasjonen ble seks selskaper presentert som «Noen av våre kunder». Flere av dem er store og kjente norske selskaper som Selvaag, Økonor og revisjonsfirmaet BDO.

NRK valgte å sjekke om de faktisk er kunder av Mdhuset, og om de hadde godkjent bruk av logo på nettsiden. Ingen av de seks selskapene var kjent med at de hadde godkjent bruk av logoen sin på nettsiden.

Kristoffer Gregersen

Kommunikasjonsdirektør Kristoffer Gregersen i Selvaag Bolig sier til NRK at de har bedt om avklaring fra Mdhuset, og uttrykker at de ikke ønsker å være referanse.

Foto: Selvaag Bolig

– Vi ble gjort oppmerksom på logoplasseringen fra en advokat. Nå har vi spurt selskapet om de kan dokumentere at de har tillatelse til å bruke logoen vår slik. Vi har ikke fått svar ennå, sier kommunikasjonsdirektør Kristoffer Gregersen i Selvaag Bolig.

Etter at NRK sjekket bruken av logoene og konfronterte Mdhuset med det ble alle logoene fjernet. Nå er det bare et tomt felt på mdhuset.no under «Noen av våre kunder».

Hovedkontoret i boligbyggerselskapet Selvaag Bolig var ikke kjent med at de har noe forhold til Mdhuset i det hele tatt da NRK tok kontakt. De ønsker ikke å stå som referanse for katalogselskapet.

– Generelt ønsker vi ikke å brukes som referanse for tjenester vi ikke har et forhold til, sier Gregersen.

Les også: Norsk selskap sendte krav på over 300 000 kr til hjertesyke som mener seg lurt
Les også: Trodde de svarte Brønnøysund – mener de ble lurt

Brukte misfornøyde kunder som referanse

Noen av selskapene som hadde logoen sin på sidene til Mdhuset forteller til NRK at de dessverre er eller har vært kunder av selskapet.

De gir uttrykk for at de var misfornøyde som kunder, men likevel var logoen deres brukt uten tillatelse.

Etter at NRK tok kontakt har flere av selskapene som hadde fått logoen sin på siden bedt om at logoen fjernes.

Logoer fjernet fra mdhuset.no

Etter at NRK konfronterte selskapet med logobruken ble nettsiden mdhuset.no endret, og under feltet for kunder er det nå bare tomt.

Foto: faksimile fra mdhuset.no

Mdhuset: Vi fjerner logoene

NRKs sjekk av logobruken viste at ingen av selskapene som ble vist fram på mdhuset.no ønsket å være der.

Konfrontert med dette sier Mdhuset at de ikke var klar over det, og vil undersøke saken.

Mdhuset - dør i Storgata 32

Mdhuset har nektet å møte NRK, men svarer på kritikken på telefon. Bak denne røde døra i Oslo sentrum skal de holde til.

Foto: Olav Døvik / NRK

– Hvordan kan dere ikke være klar over hva som ligger på deres egen nettside?
– Vi har en separat IT-avdeling som jobber uavhengig i mange tilfeller. De setter opp prosjekter og designer etter egne spesifikasjoner, sier pressekontakt Trond Iversen i Mdhuset.

Iversen i Mdhuset forteller at de nå vil avvente tilbakemelding fra selskapene, og deretter gjøre endringer så fort de har fått klarhet i hva de ønsker.

– Fjerner dere logoene?
– Ja, enten når vi får beskjed, eller med én gang selv hvis det viser seg at vi ikke har tillatelse. Selskapene er velkomne til å ta kontakt, sier Iversen.

Mdhuset fastholder at de mener de ikke lurer bedrifter eller organisasjoner. De henviser til at de har dokumentasjon på alle inngåelser av avtaler.

– Ingen kan bli kunde hos oss uten at de har godkjent en kontrakt, sier pressekontakt Trond Iversen i selskapet til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger