NRK Meny
Normal

Vil gjennomgå sikkerhetsrutinene etter drap på NAV-ansatt

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) varsler at sikkerhetsrutinene skal gjennomgås etter at en kvinnelig NAV-ansatt døde etter å ha blitt knivstukket på jobb.

Anniken Huitfeldt

- EN TRAGEDIE: Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil sammen med NAV og Oslo Kommune gå gjennom sikkerhetsrutinene etter at en kvinne ble drept på NAV-kontoret på Grorud.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Dette er dypt tragisk og tankene går først og fremst til hennes familie og venner og alle de kollegaene som var på jobb sammen med henne. Det å bli drept på jobb på denne måten er tragisk, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt til NRK.

– Nå er vi i sorg

Ap-ministeren lover en gjennomgang av sikkerhetsrutinene.

– Vi vil sette oss ned sammen med Nav og Oslo kommune der kvinnen jobbet for å finne ut hva vi kan gjøre for å styrke sikkerheten, sier Huitfeldt.

Joakim Lystad, Arbeids- og velferdsdirektør

En preget Arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad sier drapet skaper utrygghet blant NAVs ansatte, og varsler at sikkerheten skal gjennomgås.

Foto: Johan B. Sættem

Kvinnen i 30-årene ble mandag knivstukket av en NAV-klient da hun var på jobb på NAV-kontoret på Ammerud.

Hun har vært innlagt på Oslo universitetssykehus med kritiske skader, og døde torsdag kveld.

Mimmi Kvisvik, forbundsleder i Fellesorganisasjonen (FO), har tidligere sagt til NRK at knivstikkingen tydeliggjør at det må nye sikkerhetstiltak på plass.

– Det må nå komme et lovforbud mot alenearbeid. Det nytter ikke bare med fysisk sikkerhet, man må også ha økt bemanning som gjør arbeidsplassen trygg, sa Kvisvik til NRK i går.

Ifølge Huitfeldt er det imidlertid for tidlig å slå fast hvilke sikkerhetstiltak som eventuelt skal innføres i kjølvannet av hendelsen.

– Det er for tidlig å si noe om det nå. Nå er vi i sorg, det er også de ansatte i Nav, så får vi gå gjennom hele situasjonen etter en stund, sier statsråden.

– Det verste som kan skje

Arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad er øverste sjef i NAV. Han kaller drapet det verste som kan skje på en arbeidsplass.

– Og når det skjer på denne måten skaper det utrygghet blant våre 19.000 ansatte, sier Lystad.

Han sier at de NAV-ansatte gjennomgår opplæring og at det holdes øvelser.

– Vi har i dag alarmer, rømningsveier og tilkaller vektere når det er nødvendig, men det er klart at alt kan bli bedre, sier NAV-direktøren.

Lystad varsler at hendelsen vil føre til at NAV sammen Kommunenes Sentralforbund, som er den andre partneren i NAV-samarbeidet, vil gjennomgå rutinene for å se hva som kan forbedres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger