Hopp til innhold

VG: Nabo så mystisk bil samme dag Anne-Elisabeth Hagen forsvant

En nær nabo av ekteparet Hagen har varslet politiet om en bil som skal ha tatt en merkelig snarvei mot huset til Hagen, samme morgen hun forsvant, skriver VG.

Forsvinningssaken av Anne-Elisabeth Hagen i Lørenskog

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt 31. oktober 2018. Politiet etterlyser tips i saken.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg skulle ut å gå en morgentur med bikkja da det kommer en bil kjørende foran utgangsdøren på blokken. Det er ikke unormalt i seg selv, men da pleier de å stoppe ved enden av blokken hvor veien stopper. Men i dette tilfellet fortsatte bilen over gressplenen, og opp på grusstien som går opp til huset der Hagen bor, forteller naboen til VG.

Han forteller videre at bilen ikke skal ha kjørt fort, men heller ikke så sakte som den burde med tanke på hvor bilen kjørte. Naboen mener det var en sølvgrå SUV-lignende bil med norske skilter. Han så ikke sjåføren eller hvor mange personer som var i bilen.

Ifølge naboen skal dette ha skjedd 31. oktober, mellom klokken 08.30 og 10.30. Han føler seg sikker på tidspunktet fordi han har ført en loggbok i forbindelse med jobben.

Politiet sier Anne-Elisabeth Hagen ble borte fra hjemmet sitt i perioden 09.15-13.30.

To personer ikke identifisert

Rundt 930 tips har kommet inn til politiet, om personer, mulige skjulesteder og andre observasjoner. Men to personer på en overvåkningsvideo som politiet ønsker tips om er fortsatt uidentifisert.

– De to personene som er fanget opp av overvåkningskameraene ved Futurumbygget, er fremdeles ikke identifisert, skriver politiet i en pressemelding onsdag.

Arbeidet med å følge opp tipsene vil ta tid, men politiet er godt i gang. De ønsker fortsatt tips fra publikum.

Overvåkningsvideoen viser en person som går på en gangvei utenfor jobbet til Tom Hagen, ektemannen t

Politiet ønsker fortsatt tips fra publikum

Foto: Skjermdump / politiet

Videoopptak og bilder

Fire dager før Anne-Elisabeth Hagen forsvant hadde hobbyfotograf Katrine Aanensen med seg kameraet da hun var ute og mosjonerte i nabolaget der Hagen bor.

– Jeg gikk også forbi huset og tok bilder på lengre hold, fra motsatt side av vannet, og så kom huset med på flere bilder. Det var helt tilfeldig, sier Aanensen til NRK.

Hun så ikke noe spesiell aktivitet rundt huset, men hun lastet bildene hun tok på tipssiden til politiet.no

Dronefoto

Andreas Nielsen ble kontaktet av politiet før forsvinningssaken ble kjent i media, fordi han hadde lagt ut et dronebilde som omfatter ekteparets Hagens hjem. Nielsen hadde lastet bilde opp på Instagram.

– Politiet sa de etterforsket en sak rundt Langvannet, og jeg tenkte at det kanskje var et biltyveri eller lignende. Men jeg skjønte jo hva det gjaldt da politiet gikk ut med saken i forrige uke, sier han.

Andreas Nielsen tok dette bildet 23. oktober.

Politiet oppdaget dette bilde på sosiale medier som dronepilot Andreas Nielsen hadde lagt ut etter at han ville teste dronen 23. oktober i fjor.

Foto: Andreas Nielsen

Politiet sier til NRK at de er interessert i alt fra dashbord-opptak gjort i bil, bilder og dronefoto som er tatt i dagene rundt forsvinningen.

– Vi ber innstendig om at publikum kommer til politiet med informasjonen de har. Kom med det du har, så skal politiet vurdere hvilken relevans det har for saken, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NRK.

Bakgrunn: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen savnet

 Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

Siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen var en telefonsamtale samme dag som hun forsvant.

Foto: Privat

Telefonsamtale siste livstegn

Anne-Elisabeth Hagen (68) ble meldt savnet onsdag 31. oktober etter at ektemannen Tom Hagen kom hjem fra jobb ved 13.30-tiden samme dag. Politiet jobber ut fra en teori om at hun kan ha blitt bortført.

I huset fant ektemannen flere ark med krav om penger, beskjed om ikke å kontakte politi, og trusler hvis det blir gjort. Språkeksperter er satt inn i etterforskningen for å gjennomgå dokumentene.

Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem kl. 9.14. Mannen Tom Hagen dro på jobb ca. kl. 9.00, og var tilbake i boligen ca. 13.30. Politiet ble varslet en drøy halvtime senere.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som måtte sitte på opplysninger og ber om at de tar kontakt på tipstelefonen 64 81 95 99.

Les også: Politiet har fått tips om mulige skjulesteder

Les også: Hagens familie til kidnapperne: – Vi er interessert i en løsning

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger