Hagens familie til kidnapperne: – Vi er interessert i en løsning

Familien til savnede Anne-Elisabeth Hagen kommer med en ny appell til kidnapperne via bistandsadvokat Svein Holden.

Anne-Elisabeth Hagen

NY APPELL: Familien til Anne-Elisabeth Hagen kommer med en ny appell i kveld.

Foto: Privat

– For familien er det naturligvis en ting som er overordnet alt annet. Det er at familien ønsker å få Anne-Elisabeth hjem igjen i godt behold, så raskt som mulig, sier Holden i TV 2-programmet «Åsted Norge».

For å få det til, ønsker familien å komme i bedre og annerledes kontakt med dem som har Anne-Elisabeth, enn det som har vært situasjonen til nå.

– Dersom vi får bekreftet at hun er i god behold, er familien innstilt på å finne en løsning, slik at hun kan komme trygt hjem til sine kjære, sier Holden.

Tungt for familien

Holden ønsker ikke å være detaljert i hva han mener med «å finne en løsning» på situasjonen.

– Det innebærer at vi er innstilt på å ha kontakt med dem som har henne i dag, for å finne en best mulig løsing, slik at hun kan komme tilbake, sier han.

Bistandsadvokaten sier at det er tungt for familien etter at Hagen forsvant.

– Nå er det gått over ti uker siden hun ble bortført, og familien har ikke hatt et eneste livstegn fra henne etter det. Det er klart at det setter sine spor. Familien føler fortvilelse, maktesløshet, og det er utmattende å leve i en så uviss situasjon over så lang tid, sier den erfarne advokaten.

Borte i over 70 dager

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt og ektemannen Tom Hagens hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. I huset ble det funnet et brev med trusler, instruksjoner og et krav om løsepenger i kryptovaluta.

Politiets hovedteori er at hun er bortført fra familiens hus mot sin vilje.

Investor Tom Hagen er en av Norges rikeste menn. Formuen skal i all hovedsak være tjent gjennom eiendom og strømsalg. I 1992 var han med å grunnlegge Elkraft, og siden har selskapet hatt enorm vekst.

Overvåkningsvideoen viser en person som går på en gangvei utenfor jobbet til Tom Hagen, ektemannen t

ETTERLYSER: Politiet har etterlyst to menn som har vært utenfor arbeidsplassen til 68-åringen ektemann Tom Hagen.

Foto: Skjermdump / politiet

Ønsker informasjon

Politiet gikk ut 10. januar og ønsket informasjon om tre personer som er fanget på overvåkningskameraer rundt Futurum-bygget der ektemannen Tom Hagen jobber. Politiet har kun kommet i kontakt med én av disse.

«De to personene fra videoovervåkningen er ikke identifisert, og vi er fortsatt svært interessert i tips om hvem de kan være, og hvordan de har kommet seg til Futurumbygget», skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet har også fått tips om skjulesteder både i Norge og utenfor landet. Alle tips blir prioritert og vurdert, og det er satt i gang konkrete arbeidsoppgaver knyttet til en rekke av tipsene, skriver de videre.

SISTE NYTT

Siste meldinger