Hopp til innhold

Vendela Kirsebom til NRK: – Trump var nedlatende og vulgær

Supermodellen Vendela Kirsebom nektet å høre på Donald Trumps fascinasjon med kvinnebryster og byttet ham ut som bordpartner på en middag i Det hvite hus.

Vendela Kirsebom

Den norske modellen Vendela Kirsebom beskriver en uutholdelig opplevelse med Republikanernes presidentkandidat Donald Trump.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Den norske modellen fikk Donald Trump ved sin side da hun i 1993 ble invitert til en stor middag i Det hvite hus.

– Han snakket om bryster. Ikke mine, men om andres bryster. Om de var fake eller ikke, store eller ei, sier Vendela Kirsebom til NRK.

Hun forteller at hun opplevde situasjonen som svært ubehagelig, nedlatende og upassende.

Flere kvinner i USA har stått frem og kritisert Republikanernes presidentkandidat for krenkelser, men Donald Trump mener han er utsatt for en konspirasjon.

– Måtte si fra

– I begynnelsen tenker man at han slutter sikkert snart. Man er ikke helt sikker på hva man skal gjøre. Etter hvert følte jeg at jeg måtte si ifra til ham, men så følte jeg at det kanskje ikke hjalp, sier Kirsebom.

Det var sjefredaktøren i Vanity Fair, Graydon Carter, som inviterte modellen til å bli med på som var tenkt å være en hyggelig middag og en markering av at Bill Clinton var blitt innsatt som president.

– Jeg tenkte det ville være stas for Vendela å sitte ved siden av Trump. Det viste seg å slett ikke være tilfelle, skriver Carter i siste versjon av Vanity Fair.

Ifølge redaktøren gikk det kun 45 minutter før hun nærmest i tårer kom bort til hans bord og tryglet om å få bytte ut bordpartneren.

– Trump hadde tilsynelatende brukt hele tiden sammen med henne til å analysere «puppene» og beina til de andre gjestene, og spurt hvordan de kunne sammenlignes med hans kone og andre, sier Carter.

– Jeg orker ikke

Redaktøren skriver videre at Kirsebom hadde sagt at Trump var «den mest vulgære mannen» hun hadde møtt.

– Jeg husker at jeg sa, vær så snill, jeg må bytte plass, jeg klarer ikke å sitte ved siden av Donald Trump og høre på alle hans nedlatende ting om kvinner. Jeg orker ikke å sitte der lenger, sier Kirsebom.

Hun forteller at selv om karrierelivet hennes også har bestått av badedrakter og kroppsfokus i modellyrket, har hun langt mer fornuftige ting å bidra med enn å høre på en mann som snakker om pupper.

– Jeg har jobbet veldig mange år som UNICEF-ambassadør internasjonalt. Jeg tror det var en av grunnene til at jeg ble invitert til denne middagen, sier Kirsebom.

Hun skal ha vært med på mange små hyggelige middager sammen med Hillary og Bill Clinton i forkant av at Clinton ble president, der det hadde blitt diskutert politikk.

Hele intervjuet med Kirsebom kan du høre i dagens utgave av NRK Ukeslutt.

AKTUELT NÅ