NRK Meny
Normal

Unge Venstre åpner for Frp-samarbeid

Unge Venstre vedtok på landsmøtet lørdag at moderpartiet må kunne sitte i regjering med Frp.

Sveinung Rotevatn

Leder for Unge Venstre Sveinung Rotevatn sier partinavn ikke skal stå i veien for Venstre når de skal søke regjeringssamarbeid i 2013.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Ola Elvestuen

Ola Elvestuen mener vedtaket fra Unge Venstre er et viktig innspill.

Foto: Bente Johanne Haugen / NRK

– Unge Venstre har vedtatt at vi i 2013 skal søke regjeringssamarbeid. Da skal ikke partinavn stå i veien, sier leder for ungdomspartiet Sveinung Rotevatn til NRK.

Vil ha ny regjering

En del ønsket verken å støtte en regjering med Frp, eller sitte i en slik regjering. Men flertallet gikk altså inn for at begge deler må være mulig

– Det er politikken som er avgjørende. Så lenge Venstre blir store og sterke og får gjennomslag for en god miljøpolitikken, en ansvarlig økonomisk politikk og en human innvandringspolitikk, så skal vi bidra til at dette landet får en ny borgerlig regjering, sier Rotevatn.

Moderpartiet har ennå ikke konkludert, og det var stor uenighet da ungdomspartiet diskuterte dette lørdag.

– Vi er helt enig i at vi trenger en mer miljøvennlig og liberal politikk i dette landet. Det krever en ny regjering, sier nestleder i Venstre Ola Elvestuen.

Han mener vedtaket fra Unge Venstre er et viktig innspill i diskusjonen som må være i Venstre frem valget i 2013, og understreker at et regjeringsskifte er viktig for å få gjennomslag for deres politikk.

Frp-garanti

Ved forrige stortingsvalg ga moderpartiets daværende leder Lars Sponheim langt på vei en garanti om at Venstre ikke ville bidra til en Frp-regjering.

Sponheim hadde støtte fra partiets 19 toppkandidater, men likevel gjorde partiet et elendig valg og mistet åtte av ti mandater på Stortinget.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger