Hopp til innhold

Toåring døde av svineinfluensa

Svineinfluensaen har krevd sitt tiende dødsoffer i Norge. En to år gammel gutt fra Vest-Agder døde på Sørlandet sykehus.

Sørlandet sykehus Kristiansand
Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Torsdag fikk helsemyndighetene bekreftet at toåringen hadde influensa A (H1N1) – eller svineinfluensa. Gutten tilhørte en av risikogruppene .

Tidligere er det meldt ni dødsfall knyttet til influensa A (H1N1), en mann fra Hordaland, en kvinne fra Oslo, en mann fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, tre kvinner fra Akershus og en dansk mann som oppholdt seg i Norge.

Tdligere i dag holdt helsemyndigheter en pressekonferanse der de anbefalte alle til å vaksinere seg .

– Vi anbefaler vaksinen til alle for å begrense smitten. I tillegg viser ny kunnskap at én av tre som blir innlagt på intensivavdeling på sykehus med svineinfluensa ikke har annen kjent underliggende sykdom, sa helsedirektør Bjørn-Inge Larsen.

Ingen vaksine til alle før jul

Legemiddelprodusenten sier at selv om produksjonen av svineinfluensavaksinen, Pandemrix, går for fullt, klarer de allikevel ikke å levere vaksinen til det norske markedet før jul.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm Erichsen (Ap) sa under pressekonferansen at det vil gå noen uker fram til midten av november før alle som er i risikogruppene har fått tilbud om vaksine.

– Først da går man i gang med vaksineringen av resten av befolkningen, og dette vil kunne pågå til over jul, sa Strøm-Eriksen.

Les også: Veterinærer får vaksine likevel

Les også: Svinesmitte på tre nye gårder

Alt om: Svineinfluensa

AKTUELT NÅ