SV vil avlive pelsdyrnæringen

SV og Kristin Halvorsen mener pelsdyrnæringen bør legges ned med øyeblikkelig virkning. Næringen selv vedtok søndag en sertifiseringsordning for oppdrettere.

Video SV vil avvikle pelsdyrnæringen

SE VIDEO: SV vil avvikle pelsdyrnæringen.

Bilder av skadde og syke dyr på norske pelsdyrfarmer, har ført til et massivt press mot pelsdyrnæringen.

Nå har også SV fått nok, de mener bransjen må avvikles så fort som mulig:

– Når vi uansett ser at dette ikke er en næring som folk på sikt vil akseptere, og at de ikke kommer til å holde en dyrehelse som er akseptabel, da er det mest realt å si fra allerede nå. Dette bør avvikles. Og så bør man bli enige om en frist for den avviklingen, sier Kristin Halvorsen (SV).

Det får pelsdyrnæringen til å gå i strupen på SV-lederen.

– Hun har ikke peiling

Gorm Sanson

Gorm Sanson mener Kristin Halvorsen (SV) ikke har peiling.

Foto: Hallgeir Aunan / NRK

– Da kan du hilse tilbake til Kristin Halvorsen og spørre om hva man skal gjøre med de over hundre millionene med laks som dør? 45 millioner laks dør i mærene. Over 100.000 kyllinger dør på vei til slakteriet. Over 30 prosent av hunderasene har genetiske sykdommer. Hva skal vi gjøre med kattene som spiser 50 millioner fugler i året? Du kan hilse tilbake og si at hun har ikke peiling, sier Gorm Sanson, veterinær i Norges Pelsdyralslag.

Men tross angrepet mot SV, vedtok styret i pelsdyralslaget på et ekstra styremøte søndag at alle som skal drive med pelsdyroppdrett nå må sertifiseres.

Vedtok sertifiseringsordning

Arild Martinsen

Kommunikasjonssjef i Norges Pelsdyralslag, Arild Martinsen.

Foto: Hallgeir Aunan / NRK

Oppdretterne må dokumentere alt som gjøres inne på farmene, og det vil bli gjennomført flere uanmeldte kontroller på farmene.

– Når sertifiseringen blir obligatorisk vil alle pelsdyrfarmer måtte sertifiseres. På den måten kan både vi, Mattilsynet og eksterne veterinærer følge med bedre, sier Arild Martinsen, kommunikasjonssejf i Norges Pelsdyralslag.

Han sier at sertifiseringen dermed kan trekkes tilbake dersom pelsdyrfarmene ikke oppfyller kravene.

Arbeidet med den nye sertifiseringen av pelsdyrfarmene starter allerede i år.

SISTE NYTT

Siste meldinger