Hopp til innhold

Stordalen til NRK: – Gunnhild har rundet et par viktige rundingsbøyer

– Vi løper ikke noe 100 meter, dette er et maraton. Vi er kanskje halvveis. Nå begynner veien tilbake, rehabiliteringen. Så langt har det gått bedre enn vi kunne forvente, sier Petter Stordalen om Gunnhild Stordalens kamp for livet.

Intervju med Petter Stordalen

SE HELE INTERVJUET: I et intervju med NRK forteller Petter Stordalen åpenhjertig om legekonens kamp mot den livstruende sykdommen systemisk sklerodermi.

Etter å ha vært borte fra rampelyset i flere måneder, brøt Petter A. Stordalen tausheten og snakket om sin kones alvorlige sykdom på vinterkonferansen til Nordic Choice-hotellkjeden søndag.

Gunnhild A. Stordalen, som er utdannet lege og er styreleder i The Stordalen Foundation, fikk påvist diagnosen systemisk sklerodermi i slutten av oktober.

I et NRK-intervju mandag snakker Petter Stordalen åpenhjertig om kampen mot den livstruende sykdommen. Han forteller at kona er ferdig med cellegiftbehandling, ute av sykehuset og over på rehabilitering.

– Gunnhild har rundet et par viktige rundingsbøyer. Vi løper ikke noe 100 meter, dette er et maraton. Vi er kanskje halvveis. Nå begynner veien tilbake, rehabiliteringen. Så langt har det gått bedre enn vi kunne forvente, sier Stordalen til NRK.

Systemisk sklerodermi er en autoimmun bindevevssykdom som rammer huden og organer som hjerte, lunge, nyre og tarm ved at bindevevet blir stivt og hardt. Sykdommen er sjelden.

Gunhild Stordalen

I slutten av oktober fikk Gunhild Stordalen påvist den livstruende diagnosen systemisk sklerodermi – en kronisk autoimmun sykdom.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Snakker ikke om døden, men om livet

En dag etter at konas sykdom ble kjent i slutten av november, takket han for all støtten på Twitter. Etter det har ikke paret sagt ett eneste ord offentlig. Inntil i går.

Hotellkongen uttrykte at penger og suksess ikke betyr noe, når man møter grunnleggende utfordringer i livet. Til NRKs spørsmål om hva som har vært tøffest i denne perioden, svarer han at opplevelsen ikke skiller seg fra andre som har opplevd å se sine aller nærmeste bli syk, med et ukjent utfall.

– De som rammes, har det verst. I mange tilfeller rammes en hel familie. Men midt oppi alt det rare har det vært en fin periode for meg også. Jeg har lært mye i denne perioden, om ting jeg overhodet ikke visste og trodde jeg skulle lære noe om, sier Stordalen.

Har dere snakket om døden?

Nei, vi har snakket mye om livet, svarer Stordalen.

Petter og Gunhild Stordalen

Dette bildet av paret er tatt i forbindelse med utdelingen av moteprisen Nåløyet 2014.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

AKTUELT NÅ