Hopp til innhold

Sperret av større område rundt Hagen-boligen i Lørenskog

LØRENSKOG (NRK): Politiet sperret tirsdag av et større område rundt Hagen-eiendommen. Krimteknikere jobbet i et telt som var plassert over en kloakk-kum i innkjørselen.

MYE AKTIVITET: Krimreporter Runar Henriksen Jørstad forteller at det har vært mye aktivitet på Hagen-eiendommen tirsdag formiddag.

De omfattende undersøkelsene ved Hagen-boligen i Sloraveien 4 har pågått siden pågripelsen av Tom Hagen for en uke siden.

Tirsdag formiddag satte politiet opp sperringer over et større område enn tidligere. Nå tar etterforskerne for seg store flater utenfor huset.

Et stort område rundt hele eiendommen og flere andre hus er sperret av og flere titalls meter med politibånd er dratt rundt området.

En krimtekniker går med et redskap på Hagen-eiendommen i Sloraveien 4.

JOBBER PÅ STEDET: En krimtekniker (i hvitt) går med et redskap på Hagen-eiendommen i Sloraveien 4. Flere fra etterforskningsledelsen i Kripos er også til stede utenfor teltet.

Foto: Ola Mjaalaand / NRK

Undersøkelser ved kum

Politiet flyttet teltet over en kum i innkjørselen til huset. Teltet sto der i rundt tre timer før det ble flyttet tilbake til området ved garasjen.

Kummen er tre til fire meter dyp, etter det NRK får opplyst. Den skal ikke ha vært i bruk de senere årene etter at huset til Hagen ble koblet på et annet kloakksystem.

Krimteknikere, politibetjenter og etterforskningsledelsen var alle på eiendommen i løpet av tirsdagen.

I halv elleve-tiden ble to kasser båret ut fra teltet som står over denne kummen.

Påtaleleder Haris Hrenovica

UNERSØKER BREDT: Påtaleleder Haris Hrenovica svarer på den siste tidens utvikling i saken der Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen.

Politiet vil ikke kommentere detaljer

– Det vi gjør i dag inngår som et ledd i undersøkelsene av adressen tilhørende siktede Tom Hagen, sier påtaleleder Haris Hrenovica til NRK.

– Dere har plassert et telt over en kum. Hva er bakgrunnen for det?

– Det er rett og slett for at politiet skal kunne gjøre sitt arbeid uforstyrret.

– Hvorfor ønsker dere å undersøke en kum?

– Vi har et overordnet mål om å gjennomføre svært grundige undersøkelser av eiendommen til Tom Hagen. Det er en del av de undersøkelsene.

Kummen som politiet undersøkte tirsdag.

UNDERSØKTE KUM: Politiet har nå fjernet teltet som sto over kummen.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Han sier reglene er annerledes for undersøkelsene politiet kan gjøre nå som Tom Hagen har gått fra å være fornærmet til å bli siktet. Han beskriver det som en ny fase av etterforskningen.

Hrenovica sier de vil undersøke fritidseiendommene til Hagen-paret på Kvitfell og på Biri senere, men at fokuset nå er boligen og arbeidsstedet.

Han beskriver drapssiktede Tom Hagen som samarbeidsvillig, og de satser på nye avhør.

Politiet gjentar at de på generelt grunnlag ikke utelukker flere pågripelser.

– Politiet anser det ikke som helt usannsynlig at det kommer flere pågripelser i saken. Etter omstendighetene i saken, anser man det som sannsynlig at det er andre som er involvert på bistandssiden til den siktede. Det er også noe tingretten har bemerket, sier Hrenovica.

Var på arbeidsplassen

I går var politiet på Tom Hagens arbeidsplass, der de gjorde en rekke beslag.

De hadde også med en 3D-skanner til Futurum-bygget. Dette er vanlig for å kunne lage en digital modell av åstedet og området.

– Du kan få fugleperspektiv, måle avstander, legge inn funn og se hvilket innsyn og utsyn man har fra ulike vinkler, har NRKs krimkommentator Olav Rønneberg forklart i en tidligere sak der skanneren ble brukt på Hagen-tomta.

Politiet har også søkt med hund, både på arbeidsplassen og på Hagen-eiendommen i Sloraveien.

Kum ved inngansgpartiet til Hagen i Lørenskog

UNDERSØKELSER PÅ TOMTA: Over denne kummen i forgrunnen har politiet nå satt opp et telt. Politiet har mange på jobb ved Hagen-eiendommen tirsdag.

Foto: NRK
Politiet har sperret av og undersøker området rundt huset til Tom Hagen i Sloraveien i Lørenskog.

Pågrepet for en uke siden

Tirsdag morgen for en uke siden ble Tom Hagen pågrepet på vei til jobb. Nordahl Griegs vei i Lørenskog ble sperret av i begge retninger med blålys. Pågripelsen på åpen gate skjedde uten dramatikk, ifølge politiet.

Etterpå sto Hagens bil tom igjen i veikanten, ifølge naboer. Da NRK kom til stedet rundt klokken halv ti, var bilen allerede tauet bort.

Hagens bil tauet bort fra Nordahl Griegs vei på Fjellhamar

FRAKTET BORT: I denne bilen ble Tom Hagen pågrepet tirsdag i forrige uke.

Foto: Julie Magnussen / Tipser

Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Han stiller seg uforstående til siktelsen.

– Han synes det er svært vanskelig å bli anklaget for noe han fastholder at han ikke har noe med, sa forsvarer Svein Holden etter pågripelsen.

Venter på anke-avgjørelse

Dagen etter pågripelsen ble Tom Hagen varetektsfengslet i fire uker. Nedre Romerike tingrett mener det er nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis.

«Etter rettens syn har siktede reell mulighet til å ødelegge eller forspille bevis, for eksempel ved å fjerne eller ødelegge bevis på steder politiet ennå ikke har undersøkt, eller vil undersøke igjen, eller samordne forklaring med andre involverte», heter det.

Hagen har anket til lagmannsretten. Det er ventet at de kan komme med en avgjørelse onsdag eller torsdag denne uken.

Krimtekniker bærer en kasse ut fra teltet som står over en kum i innkjørselen til Hagen-eiendommen.

BESLAG: En krimtekniker bærer en kasse ut fra teltet som står på Hagen-eiendommen.

Foto: Ola Mjaaland / NRK

Tidslinje over Anne-Elisabeth Hagens forsvinning

31. oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen (68) fra sitt hjem på Fjellhamar utenfor Oslo. Hagen er gift med investoren og milliardæren Tom Hagen (70). 28. april 2020 ble Tom Hagen pågrepet av politiet.

AKTUELT NÅ