Sperret av større område rundt Hagen-boligen i Lørenskog

LØRENSKOG (NRK): Politiet sperret tirsdag av et større område rundt Hagen-eiendommen. Krimteknikere jobbet i et telt som var plassert over en kloakk-kum i innkjørselen.

MYE AKTIVITET: Krimreporter Runar Henriksen Jørstad forteller at det har vært mye aktivitet på Hagen-eiendommen tirsdag formiddag.

De omfattende undersøkelsene ved Hagen-boligen i Sloraveien 4 har pågått siden pågripelsen av Tom Hagen for en uke siden.

Tirsdag formiddag satte politiet opp sperringer over et større område enn tidligere. Nå tar etterforskerne for seg store flater utenfor huset.

Et stort område rundt hele eiendommen og flere andre hus er sperret av og flere titalls meter med politibånd er dratt rundt området.

En krimtekniker går med et redskap på Hagen-eiendommen i Sloraveien 4.

JOBBER PÅ STEDET: En krimtekniker (i hvitt) går med et redskap på Hagen-eiendommen i Sloraveien 4. Flere fra etterforskningsledelsen i Kripos er også til stede utenfor teltet.

Foto: Ola Mjaalaand / NRK

Undersøkelser ved kum

Politiet flyttet teltet over en kum i innkjørselen til huset. Teltet sto der i rundt tre timer før det ble flyttet tilbake til området ved garasjen.

Kummen er tre til fire meter dyp, etter det NRK får opplyst. Den skal ikke ha vært i bruk de senere årene etter at huset til Hagen ble koblet på et annet kloakksystem.

Krimteknikere, politibetjenter og etterforskningsledelsen var alle på eiendommen i løpet av tirsdagen.

I halv elleve-tiden ble to kasser båret ut fra teltet som står over denne kummen.

Påtaleleder Haris Hrenovica

UNERSØKER BREDT: Påtaleleder Haris Hrenovica svarer på den siste tidens utvikling i saken der Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen.

Politiet vil ikke kommentere detaljer

– Det vi gjør i dag inngår som et ledd i undersøkelsene av adressen tilhørende siktede Tom Hagen, sier påtaleleder Haris Hrenovica til NRK.

– Dere har plassert et telt over en kum. Hva er bakgrunnen for det?

– Det er rett og slett for at politiet skal kunne gjøre sitt arbeid uforstyrret.

– Hvorfor ønsker dere å undersøke en kum?

– Vi har et overordnet mål om å gjennomføre svært grundige undersøkelser av eiendommen til Tom Hagen. Det er en del av de undersøkelsene.

Kummen som politiet undersøkte tirsdag.

UNDERSØKTE KUM: Politiet har nå fjernet teltet som sto over kummen.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Han sier reglene er annerledes for undersøkelsene politiet kan gjøre nå som Tom Hagen har gått fra å være fornærmet til å bli siktet. Han beskriver det som en ny fase av etterforskningen.

Hrenovica sier de vil undersøke fritidseiendommene til Hagen-paret på Kvitfell og på Biri senere, men at fokuset nå er boligen og arbeidsstedet.

Han beskriver drapssiktede Tom Hagen som samarbeidsvillig, og de satser på nye avhør.

Politiet gjentar at de på generelt grunnlag ikke utelukker flere pågripelser.

– Politiet anser det ikke som helt usannsynlig at det kommer flere pågripelser i saken. Etter omstendighetene i saken, anser man det som sannsynlig at det er andre som er involvert på bistandssiden til den siktede. Det er også noe tingretten har bemerket, sier Hrenovica.

Var på arbeidsplassen

I går var politiet på Tom Hagens arbeidsplass, der de gjorde en rekke beslag.

De hadde også med en 3D-skanner til Futurum-bygget. Dette er vanlig for å kunne lage en digital modell av åstedet og området.

– Du kan få fugleperspektiv, måle avstander, legge inn funn og se hvilket innsyn og utsyn man har fra ulike vinkler, har NRKs krimkommentator Olav Rønneberg forklart i en tidligere sak der skanneren ble brukt på Hagen-tomta.

Politiet har også søkt med hund, både på arbeidsplassen og på Hagen-eiendommen i Sloraveien.

Kum ved inngansgpartiet til Hagen i Lørenskog

UNDERSØKELSER PÅ TOMTA: Over denne kummen i forgrunnen har politiet nå satt opp et telt. Politiet har mange på jobb ved Hagen-eiendommen tirsdag.

Foto: NRK
Politiet har sperret av og undersøker området rundt huset til Tom Hagen i Sloraveien i Lørenskog.

Pågrepet for en uke siden

Tirsdag morgen for en uke siden ble Tom Hagen pågrepet på vei til jobb. Nordahl Griegs vei i Lørenskog ble sperret av i begge retninger med blålys. Pågripelsen på åpen gate skjedde uten dramatikk, ifølge politiet.

Etterpå sto Hagens bil tom igjen i veikanten, ifølge naboer. Da NRK kom til stedet rundt klokken halv ti, var bilen allerede tauet bort.

Hagens bil tauet bort fra Nordahl Griegs vei på Fjellhamar

FRAKTET BORT: I denne bilen ble Tom Hagen pågrepet tirsdag i forrige uke.

Foto: Julie Magnussen / Tipser

Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Han stiller seg uforstående til siktelsen.

– Han synes det er svært vanskelig å bli anklaget for noe han fastholder at han ikke har noe med, sa forsvarer Svein Holden etter pågripelsen.

Venter på anke-avgjørelse

Dagen etter pågripelsen ble Tom Hagen varetektsfengslet i fire uker. Nedre Romerike tingrett mener det er nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis.

«Etter rettens syn har siktede reell mulighet til å ødelegge eller forspille bevis, for eksempel ved å fjerne eller ødelegge bevis på steder politiet ennå ikke har undersøkt, eller vil undersøke igjen, eller samordne forklaring med andre involverte», heter det.

Hagen har anket til lagmannsretten. Det er ventet at de kan komme med en avgjørelse onsdag eller torsdag denne uken.

Krimtekniker bærer en kasse ut fra teltet som står over en kum i innkjørselen til Hagen-eiendommen.

BESLAG: En krimtekniker bærer en kasse ut fra teltet som står på Hagen-eiendommen.

Foto: Ola Mjaaland / NRK

Tidslinje over Anne-Elisabeth Hagens forsvinning

31. oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen (68) fra sitt hjem på Fjellhamar utenfor Oslo. Hagen er gift med investoren og milliardæren Tom Hagen (70). 28. april 2020 ble Tom Hagen pågrepet av politiet.

 • Klokken 07.36 31. oktober 2018
  Ukjent mann på overvåkingsvideo

  Tidlig om morgenen dagen Anne-Elisabeth forsvinner, går en ukjent person på gangveien ved ektemannen Tom Hagens arbeidsplass. Mannen snur og går tilbake veien han kom. 24 minutter senere kommer en annen mann gående på samme sted. Ingen av de to mennene har meldt seg til tross for politiets etterlysning.

 • Ca klokken 09.00 31. oktober 2018
  Tom Hagen drar på jobb

  Milliardæren Tom Hagen (68) forlater familiens hjem og drar til Futurumbygget på Lørenskog der han jobber. Dette er i underkant av 4 kilometer fra huset i Sloraveien 4.

 • Klokken 09.14 31. oktober 2018
  Ringer familiemedlem

  Telefonsamtalen Anne-Elisabeth Hagen tar til et familiemedlem denne morgenen er det siste livstegnet. Siden har verken familien eller politiet hørt noe fra henne.

 • Klokken 13.30 31. oktober 2018
  Tom Hagen kommer hjem

  Tom Hagen kommer hjem og oppdager at kona er forsvunnet. Han finner familiens valp innelåst og på badet ligger et tettskrevet brev med krav og trusler fra de antatte kidnapperne.

 • Ca klokken 14.00 31. oktober 2018
  Tom Hagen varsler politiet

  Tom Hagen varsler politiet om at kona er forsvunnet. Han møter politiet på en bensinstasjon i nærheten. Sivile politifolk starter undersøkelser i familiens hjem.

 • Første uke i november 2018
  Håndverkere avhøres av politiet

  De ansatte i et firma som drev arbeid på taket av Hagens hjem like før forsvinningen, blir avhørt av politiet.

 • KL 11.00. 9. januar 2019
  Politiet holder pressekonferanse

  Etter 10 uker med hemmelig etterforskning, kaller Øst politidistrikt inn til pressekonferanse hvor de forteller om forsvinningen. Politiinspektør Tommy Brøske sier politiets hovedteori er at kvinnen er bortført. De antatte kidnapperne har kommet med trusler mot Anne-Elisabeths liv og krever løsepenger i form av kryptovaluta. Politiet velger å gå offentlig fordi de trenger tips i saken.

 • KL 14.00. 9. januar 2019
  Familien ber om kontakt med kidnapperne

  Familien Hagens bistandsadvokat Svein Holden ber om at kidnapperne tar kontakt og at familien får en bekreftelse på at alt står bra til med henne.

 • 9. januar 2019
  Synlig politi i Hagens nabolag

  Politiet utplasserer en mobil politipost ved Hagens hjem og snakker med naboer i området. Politiet gjør også undersøkelser på eiendommen og søker med spesialhunder i området.

 • 14. januar 2019
  Anne-Elisabeth etterlyses gjennom Interpol

  Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol går ut med en offentlig etterlysning av Anne-Elisabeth Hagen.

 • 14. januar 2019
  Familien med ny appell

  Advokat Holden sier i TV 2-programmet Åsted Norge at familien er innstilt på å finne en løsning dersom de får bekreftet at Anne-Elisabeth er i god behold.

 • 15. januar 2019
  Politiet er ferdige med undersøkelser på stedet

  Øst politidistrikt opplyser av de kriminaltekniske åstedsundersøkelsene ute og inne på Hagen-familiens eiendom er avsluttet.

 • 15. januar 2019
  Har mottatt over 800 tips

  I løpet av en knapp uke har Øst politidistrikt mottatt over 800 tips om forsvinningssaken.

 • 16. januar 2019
  FBI er koblet inn i forsvinningssaken

  Én uke etter at saken ble kjent har politiet fått inn nærmere 1000 tips. Politiet bekrefter overfor NRK at amerikanske FBI er koblet inn i etterforskningen.

 • 16. januar 2019
  Kontakt med mulige kidnappere

  Familien har mottatt en beskjed fra dem som hevder å ha Anne-Elisabeth Hagen. Budskapet kom i den samme digitale plattformen som familien tidligere har mottatt beskjeder i.

 • 27. januar 2019
  Ny kontakt

  Familien blir kontaktet på nytt, angivelig på en annen og bedre måte enn tidligere, men fortsatt er det snakk om enveiskommunikasjon uten mulighet for familien å svare direkte tilbake. Familien får fortsatt ikke livsbevis.

 • Mai 2019
  Familien kontakter motparten

  Familien kommer med gjentatte utspill til den antatte motparten, detaljene i dette er ikke kjent.

 • 26. juni 2019
  Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er drept

  Kidnappingen av Anne-Elisabeth Hagen kan ha vært fingert for å skjule et drap, sier politiet. Den nye hovedhypotesen er nå at 69-åringen ble drept.

 • 8. juli 2019
  Ny kontakt etter lang pause

  Familien hører fra «motparten» for første gang på fem måneder. De mottar en beskjed på en helt ny plattform om at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Etter dette skal det ha vært mer kommunikasjon som advokat Holden ikke vil gå i detalj om. Men han understreker at utspillet nå ligger hos «motparten».

 • 3. august 2019
  VG: Over 10 millioner utbetalt

  Etter det VG får opplyst ble et beløp på over ti millioner kroner betalt kort tid etter meldingen fra motparten. Utbetalingen skal ha blitt gjort til en konto som politiet foreløpig ikke har klart å spore, ifølge VGs opplysninger.

 • 6. august 2019
  Bistandsadvokat og politiet uenige

  På to pressekonferanser kommer det fram at politiet mener det er mest sannysnlig at Anne-Elisabeth Hagen er drept, mens familien tror hun er i live. Familien har fortsatt ikke fått noe livsbevis, kun en beskjed fra den såkalte motparten om at hun skal være i live. Bistandsadvokat Svein Holden sier kommunikasjonen skjer på norsk. Politiet vil ikke kommentere om de har noen mistenkte i saken.

 • 28. august 2019
  Politiet offentliggjør skoavtrykk

  Politiet sier at det har blitt funnet flere skoavtrykk inne i huset som de tror tilhører en gjerningsperson. Avtrykkene er funnet på interessante steder, opplyser politiet, som offentliggjør skoavtrykk og en type sko de mener er brukt.

 • 13. september 2019
  Kan ha blitt drept i huset

  Det blir det kjent at tekniske spor har ledet politiet til en teori om at Anne-Elisabeth Hagen ble drept allerede onsdag 31. oktober, og at hun deretter ble fjernet fra hjemmet sitt av en eller flere gjerningsmenn.

 • 24. september 2019
  Strips funnet i huset

  Politiet opplyser de at det er funnet et låsbart plastbånd – strips – i boligen der politiet mener det sentrale åstedet er.

 • 17. oktober 2019
  Solgt hos Clas Ohlson

  Politiet går ut med opplysninger om at både brevarket og konvolutten som trusselbrevet lå i, er solgt hos Clas Ohlson. Det er tidligere også opplyst hvilke forretninger sko og strips er kjøpt i.

 • 31. oktober 2019
  Har liste over mistenkte

  På dagen ett år etter at Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet, sier politiet at de har en liste med navn på potensielle gjerningspersoner.

 • 19. desember 2019
  Nye undersøkelser i Hagen-boligen

  Politiet gjennomfører nye undersøkelser i ekteparet Hagens bolig i Sloraveien i Lørensko

 • 19. januar 2020
  Gir klarsignal for dusør

  Politiet gir klarsignal til at familien til Anne-Elisabeth Hagen skal bruke dusør for å få opplysninger.

 • 22. januar 2020
  Erklært som uoppklart drap

  Forsvinningssaken blir formelt erklært som et uoppklart drap. I politiets registre står Anne-Elisabeth Hagen oppført som drept 31. oktober 2018.

 • 28. april 2020
  Tom Hagen pågripes

  Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen blir pågrepet i en politiaksjon i Lørenskog. Han siktes for drap eller medvirkning til drap.

 • 29. april 2020
  Varetektsfengsles

  Tom Hagen varetektsfengsles i fire uker. Fengslingen ankes, men Hagen forblir i varetekt til anken er avgjort av lagmannsretten.

 • 7. mai 2020
  Ny person ble pågrepet

  En mann i 30-årene med forbindelse til Tom Hagen blir pågrepet i Oslo, og siktet etter straffeparagraf 275. Politiet opplsyer at mannen har kunnskap om IT og kryptovaluta.

 • 8. mai 2020
  Tom Hagen ble løslatt

  Etter over en uke i varetekt ble Tom Hagen løslatt fra Oslo fengsel.

 • 9. mai 2020
  Avhør av 30-åring

  Mannen i 30-årene som ble pågrepet 7. mai blir avhørt av politiet. Senere på ettermiddagen blir mannen løslatt, men er fremdeles siktet i saken.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger