NRK Meny
Normal

Solhjell får refs av Stortinget

Miljøminister Bård Vegar Solhjell (SV) har knapt fått varmet statsrådsstolen før han får refs fra presidentskapet i Stortinget.

Jens Stoltenberg legger frem klimamelding

Jens Stoltenberg la frem klimameldingen samtidig med Stortingets spørretime.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Øyvind Korsberg (Frp)

Øyvind Korsberg (Frp)

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Da Bård Vegar Solhjell, statsminister Jens Stoltenberg og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete skulle legge frem den lenge bebudede klimameldingen, valgte de å ha pressekonferansen samtidig med spontanspørretimen på Stortinget.

Det fikk visepresident Øyvind Korsberg (Frp) i Stortingets presidentskap til å se rødt.

Han mener pressekonferansen er den siste i rekken av tilfeller der regjeringen viser forakt for Stortinget.

– Så sent som 16. april sendte statsministeren oss et brev der det står om hvor viktig han mener det er at statsrådene stiller til spørretimen, også kaller han inn til pressekonferanse som kolliderer med samme spørretime en uke etter.

– Klar refs

Han fikk et samlet presidentskap til å forfatte et brev som skal sendes Solhjell i løpet av dagen.

– Det brevet er en klar refs av statsråden, og det viser det dårlige forholdet som har utviklet seg mellom regjeringen og Stortinget, sier Korsberg til NRK.

For det er, ifølge Korsberg, ikke første gang regjeringen legger frem saker når det er spørretime på Stortinget. Han viser også til andre forhold som:

  • Onsdag 11. april la statsminister Jens Stoltenberg og administrasjonsminister Rigmor Aasrud frem digitaliseringsprogrammet «På nett med Norge» samtidig som spørretimen foregikk på Stortinget.
  • Stadig flere av stortingsrepresentantenes skriftlige spørsmål til regjeringen besvares etter at forretningsorden er satt.
  • Statsminister Jens Stoltenberg har avsluttet tradisjonen med å møte presse og opposisjon i Stortingets vandrehall etter spørretimen.

– Derfor har jeg også foreslått at presidentskapet skal kalle inn Jens Stoltenberg, sier Korsberg.

Støtte fra KrF

Også Hans Olav Syversen i KrF har irritert seg på regjeringens holdning til Stortinget.

I blogginnlegget «Respektløst overfor Stortinget» skriver Syversen at «den rødgrønne regjeringen gjør det de kan for å sette Stortinget på siden».

«Hver onsdag er det muntlig spørretime i Stortinget der meningen er at regjering og storting skal møtes til dyst. For andre gang på to uker har Regjeringen valgt å innkalle til pressekonferanse på samme tid som spørretimen pågår. Slik får man effektivt flyttet fokus bort fra kritiske spørsmål i Stortinget til egenmarkering».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger