Hopp til innhold

Slik tok de imot Utøya-ofrene på Sundvolden Hotel

Den 22. juli, og dagene etter ble et hotell på Sundvollen sentrum for hele verdens oppmerksomhet.

Video Dugnadsånd på Sundvolden Hotel

Sundvolden hotell ble sentrum for hele verdens oppmerksomhet etter terrortragedien, herfra gikk de første rapportene fra dramaet på Utøya ut til alle verdens land.

Hotellet like ved Utøya ble samlingspunkt for livredde AUF-ere og deres pårørende. Ekteparet, som eier hotellet, satte i gang en stor dugnad der både ansatte og gjester deltok.

Det er stille her nå og alt begynner så smått å bli vanlig hverdag igjen. For to uker siden fikk de hundrevis av unge gjester fra Utøya. Vettskremte og våte fikk de all den varmen som var å oppdrive her.

– Alle var løsningsorienterte

De første rapportene fra dramaet på Utøya gikk fra hotellet ut til alle verdens land. Hit kom kongen og kronprinsparet og statsministeren og alle landets toppolitikere for å trøste, og hundrevis av pårørende for å lete etter sine barn.

Hotelleiere Cecilie og Tord Laeskogen fikk hele dramaet i fanget kvelden den 22. juli.

– Alle som var her på jobbet på hotellet den kvelden var veldig løsnings- og oppgaveorientert. De gjorde alt de kunne for at de skulle ha det best mulig, sier Cecilie Laeskogen.

(Saken fortsetter under bildet).

Vaktansvarlig og vertinne ved Sundvolden hotell

Vaktansvarlig Ann Helen Løvstad (t.v) og vertinne Cecilie Laeskogen ved Sundvolden Hotel.

Foto: Odd Iversen / NRK

Tord Laeskogen forteller at det ikke var særlig tid å tenke og reflektere over grusomheten som hadde funnet sted.

– Vi tenkte heller på hva som er det neste som skjer nå og hva neste utfordring er, sier Tord Laeskogen.

Kaotisk

Ann Helen Løvstad er vaktansvarlig på hotellet. Hun forteller at de startet med å lage mat og kakao til de berørte. Ni gjester på huset fikk universalnøkler og ble bedt om å hente alt de fant av dyner og puter.

– Hver gang det kom en ny buss kjørende inn på tunet, så ble det kaotisk igjen inne. Da skulle alle ut samtidig som de nye skulle inn, for å se om de fant igjen noen de kjente. Vi fikk både de dårlige og gode beskjedene, forteller Løvstad.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger