Slik lurer familien hverandre hvert år

Søsknene Liland konkurrerer hvert år om å ha den beste aprilsnarren.

Søsknene Sven og Lisbeth Liland har rundlurt hverandre på 1. april siden 80-tallet.

LURER HVERANDRE: Søsknene Lisbeth og Sven Liland og resten av familien har lurt hverandre siden 80-tallet.

– Det startet allerde på 80-tallet, da jeg ringte søsteren min og utga meg for å være tanta vår fra Buskerud, og sa at jeg ville komme på besøk samme dag, sier Sven Liland.

Lisbeth Liland brukte halve dagen på å gjøre klar kaffe og kaker. Men da hun åpnet døra, var det noen helt andre som sto der.

– Der sto han i skjørt og skaut, forteller Lisbeth Liland, og ser bort på sin bror, Sven.

Det ble starten på en lang rekke aprilspøker. Nå er det sønnene som holder på å ta over tradisjonen.

Noen ganger lager de falske brev med utklipte logoer, andre ganger får de fremmede til å ringe for seg. Familien legger mye i kampen om den beste aprilspøken.

– De fleste blir avslørt

Sven og Lisbeth har ikke blitt lurt så langt i dag, verken av media eller andre.

– 1. april er blitt kjedeligere. De fleste aprilsnarrene i media blir avslørt allerede tidlig om morgenen. Det gjør at man må være mer sofistikert for å få folk på kroken, sier Sven, som allerede har lurt nevøen i dag.

Mange av de store riksmediene dropper aprilsnarren, men en del medier holder fortsatt på tradisjonen.

I dag har blant annet avisen Dagen skrevet at deler av kjelleren på Slottet blir akuttmottak for asylsøkere. Sunnmørsposten skriver at Ålesund planlegger kommunevåpen i blå og oransje - Aalesund Fotballklubb sine farger.

I kø for billig vin

«Vinmonopolet realiserer i dag store kvanta vin». Under denne overskriften meldte Aftenposten 1. april 1950 at Vinmonopolet i Oslo hadde til hensikt å kvitte seg med et overskudd av rødvin, men folk måtte ta med emballasje selv.

Resultatet var trikker fulle av folk med spann - og en av tidenes mest vellykkede aprilspøker.

Andre kjente aprilspøker er:

  • Statkraft kan lage energi av stjerner: I 2008 slo Statkraft skikkelig til, og påstod at de kunne lage energi fra stjerner. Det ble til og med laget en reklamefilm som ble vist på TV.
  • Spaghettitrær: BBC sitt TV-program Panorama kjørte en berømt spøk i 1957 som viste sveitsere som høstet spagetti fra trær. Mange folk kontaktet BBC og ville vite hvordan de kunne dyrke sine egne spaghettitrær.

  • Hong Kong forblir britisk: 1997 gikk flere britiske aviser ut med at regjeringen hadde fremforhandlet en avtale om at Storbritannia skulle få beholde Hong Kong, mot at Kina fikk Nord-Irland.

(Kilde: Wikipedia)

SISTE NYTT

Siste meldinger