Skulle sprenge slottet

Anders Behring Breivik skal ha planlagt å angripe Slottet og Arbeiderpartiets partikontor i Oslo.

Slottet

Skjerpet vakthold foran Slottet i Oslo lørdag, etter bombeeksplosjonen som rammet regjeringskvartalet fredag. Det kongelige slott holdes stengt for publikum.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

Det har han forklart i avhør, skriver VG.

Ifølge politiet skal det være slottets symbolikk, og ikke personene som oppholder seg der, som er årsaken til at han ville angripe slottet.

– Logistikkproblem

Grunnen til at han ikke klarte å gjennomføre disse angrepene var logistikkproblem, ifølge avisa.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier 32-åringen hadde planer om å angripe flere mål, men at det bare var Utøya og regjeringskvartalet som var mål 22. juli.

Politiadvokaten ønsker ikke å gå nærmere inn på hva konkret som forhindret ham i å gjennomføre hele planen.

Etter det avisa kjenner til, så mener politiet at Breivik har fått problemer med å sette sammen flere bomber i forkant av terrorangrepet.

– Flere ansatte i terrorsiktedes firma

I går ble det klart at svensk politi jaker på to svensker som har oppført den terrorsiktede som arbeidsgiver på Facebook.

Ifølge TV 2 skal de to personene tilhøre det høyreekstreme miljøet i Sverige. Verken norsk politi eller det svenske sikkerhetspolitiet SÄPO vil bekrefte jakten på disse mennene.

På sin Facebook-profil har en navngitt svensk mann oppført seg som meddirektør i den terrorsiktedes selskap Breivik Geofarm.

(Saken fortsetter under bildet):

Aps partikontor

Aps partikontor på Youngstorget fikk noen skader etter bombeeksplosjonen utenfor R4.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

– Grunn til å være bekymret

Organisasjonen Expo har forsøkt å lete opp mannen, men han er ikke å finne i det svenske folkeregisteret. Expo mener at dette kan være et dekknavn.

Nick Lowles i Searchlight Magazine sier til TV-kanalen at det er grunn til å være bekymret.

– Det virker som det har vært direkte kontakt med et større nettverk. Det bør være grunn til bekymring og en større etterforskning, mener han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger