Skulle sprenge slottet

Anders Behring Breivik skal ha planlagt å angripe Slottet og Arbeiderpartiets partikontor i Oslo.

Slottet

Skjerpet vakthold foran Slottet i Oslo lørdag, etter bombeeksplosjonen som rammet regjeringskvartalet fredag. Det kongelige slott holdes stengt for publikum.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

Det har han forklart i avhør, skriver VG.

Ifølge politiet skal det være slottets symbolikk, og ikke personene som oppholder seg der, som er årsaken til at han ville angripe slottet.

– Logistikkproblem

Grunnen til at han ikke klarte å gjennomføre disse angrepene var logistikkproblem, ifølge avisa.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier 32-åringen hadde planer om å angripe flere mål, men at det bare var Utøya og regjeringskvartalet som var mål 22. juli.

Politiadvokaten ønsker ikke å gå nærmere inn på hva konkret som forhindret ham i å gjennomføre hele planen.

Etter det avisa kjenner til, så mener politiet at Breivik har fått problemer med å sette sammen flere bomber i forkant av terrorangrepet.

– Flere ansatte i terrorsiktedes firma

I går ble det klart at svensk politi jaker på to svensker som har oppført den terrorsiktede som arbeidsgiver på Facebook.

Ifølge TV 2 skal de to personene tilhøre det høyreekstreme miljøet i Sverige. Verken norsk politi eller det svenske sikkerhetspolitiet SÄPO vil bekrefte jakten på disse mennene.

På sin Facebook-profil har en navngitt svensk mann oppført seg som meddirektør i den terrorsiktedes selskap Breivik Geofarm.

(Saken fortsetter under bildet):

Aps partikontor

Aps partikontor på Youngstorget fikk noen skader etter bombeeksplosjonen utenfor R4.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

– Grunn til å være bekymret

Organisasjonen Expo har forsøkt å lete opp mannen, men han er ikke å finne i det svenske folkeregisteret. Expo mener at dette kan være et dekknavn.

Nick Lowles i Searchlight Magazine sier til TV-kanalen at det er grunn til å være bekymret.

– Det virker som det har vært direkte kontakt med et større nettverk. Det bør være grunn til bekymring og en større etterforskning, mener han.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger