Hopp til innhold

- La champagnen flomme på skilsmissefesten

Ronnie Ottem er mer enn klar for å arrangere skilsmissefester i Norge, med massevis av champagne.

Ronnie Ottem, partyfikser og eventmaker

Ronnie Ottem, partyfikser og eventmaker

Foto: Sara Johannessen / Scanpix

I Storbritannia og USA er det trend , men partyfikseren og eventmakeren, som Ronnie Ottem kaller seg, har ennå til gode å arrangere skilsmissefest i Norge. Men han venter egentlig bare på den første kunden.

- Jeg ville mer enn gjerne arrangere en slik fest. Med masse champagne skulle vi feire at noe bra eller dårlig er slutt, og at noe nytt kan begynne. Jeg ville invitert alle mine beste venner, sier Ottem.

- Brenn brudebuketten

- Min skilsmissefest ga meg en etterlengtet slutt på en forferdelig periode i mitt liv. Den hjalp meg å snu ryggen til fortiden og begynne å leve igjen, reklamerer en av de amerikanske nettstedene.

Brenn brudebuketten på bålet for eksempel. Eller klipp opp brudekjolen, hvis du har spart på den. Den kan bli en ny minikjole. Ellers bør antrekket på festen være noe svart og råsexy.

Ronnie Ottem, partyfikser

Feirer med gaver

Stadig flere britiske par følger opp den amerikanske trenden og feirer skilsmissen nesten på lik linje med bryllupet. En butikkjede tilbyr skilsmissegaver .

Hva serverer man? spør vi Ronnie Ottem.

- Nå når det nærmer seg påsken, kunne vi kanskje servere "det siste måltid", sier han til NRK Ukeslutt .

Girl-power- musikk

Amerikanere og briter legger vekt på uavhengighet og frihetsfølelse når de presenterer seg som arrangører av skilsmissefester på nettet.

- Skulle jeg velge musikk til en slik fest, ville jeg nok velge "girl-power-låter". Iallefall hvis den feirede er en kvinne, sier partyfikser Ottem.

Skrev historie

Forrige lørdag ble Anita og Tom Tajet historiske. De annonserte skilsmissen i Stavanger Aftenblad.

Stavanger Aftenblad

Par annonserte skilsmissen sin i Stavanger Aftenblad

Foto: Marte Aronsen / NRK

- Det å skilles er en del av livet, derfor skjemmes jeg på ingen måte over min nye status. Jeg synes det er flott å få det på trykk i avisen, sa Anita Tajet til Stavanger Aftenblad.

Du kan høre mer om dette temaet i Ukeslutt på NRK P1 og P2 kl 12.30. Om du synes skilsmissefest er en god idé, kan du debattere her.

AKTUELT NÅ