NRK Meny
Normal

Venter større utbrudd fra Sinabung-vulkanen

Det er ventet et større utbrudd fra vulkanen Mount Sinabung i Indonesia når som helst. Siden 2. juni har vulkanaktiviteten nådd høyeste varslingsnivå.

Gå til forsiden

Vulkanutbrudd i Indonesia

Vulkanutbrudd fra Mount Sinabung i Indonesia.

Vulkanutbrudd i Indonesia

8 bilder

  Siden starten av juni har vulkanen Mount Sinabung på Nord-Sumatra spyttet ut varm aske, lava og gasser, og det er ventet et større utbrudd i nærmeste fremtid ettersom aktiviteten fra vulkan stadig øker.

  Vulkanen har nå nådd høyeste varslingsnivå etter at aktiviteten økte 2. juni. Det er også frykt for at det bygger seg opp lava under fjelltoppen, og at den vil sprenge seg ut. Da vil landsbyene rundt bli fullstendig ødelagt av glødende lava.

  Deler av asken som vulkanen har spydd ut den siste tiden har nå nådd hovedstaden til provinsen Sumatera Utara, Medan. Flere innbyggere har derfor blitt tvunget til å gå med masker.

  Etter at vulkanen våknet til live i 2013, etter en inaktiv periode, har over 10 000 mennesker blitt evakuert fra 12 byer i faresonen rundt vulkanen, skriver US News.

  Med sine 2460 meter er vulkanen blant rundt 130 aktive vulkaner i landet. Sinabung ligger på «Ildringen» i Stillehavet, som er en jordskjelvsone med flere aktive vulkaner.

  Laster innhold, vennligst vent..
  Laster innhold, vennligst vent..

  SISTE NYTT

  Siste meldinger