Hopp til innhold

Røde Karita skal lære Frp å regjere

Dersom valgresultatene blir som meningsmålingene sitter Frp i regjering etter neste valg. Nå har de bedt tidligere Ap-statsråd Karita Bekkemellem lære dem kunsten å regjere.

Karita Bekkemellem

Karita Bekkemellem skal lære Frp å regjere.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Fremskrittspartiet er det eneste partiet på Stortinget som ikke har sittet i regjering. Samtidig viser meningsmålingene et rent flertall for Høyre og Fremskrittspartiet etter valget neste høst.

Det har fått partiet lengst til høyre på Stortinget til å kalle inn eksperthjelp for å lære kunsten å regjere, sitte i regjering og være statsråd.

Valget har falt på deres tidligere erkefiende Karita Bekkemellem, som nå stiller opp på partiets strategiseminar på Sundvolden.

Frp skal om få dager sende førsteutkastet til nytt partiprogram ut på høring.

Røde Karita ble sparket av Jens

Andre nestleder i Frp, Per Arne Olsen, sier Bekkemellem ble bedt om å stille på grunn av hennes bakgrunn blant annet som statsråd.

– Vi har også valgt Karita fordi hun har hatt en del spennende meninger, og noen kjenner Karita godt i forhold til de fagfeltene vi jobber med. Det var ikke noe valg vekk fra høyre, men et valg av en person vi tror kan ha noe spennende å si oss, sier Olsen.

Og han får begge deler.

For før Bekkemellem ga seg i politikken var hun en av Norges mest erfarne politikere på toppnivå.

Hun trådte for alvor inn i politikkens eliteserie da hun ble valgt inn på Stortinget for første gang 1989.

Bekkemellem var også Barne- og likestillingsminister i tre omganger, et verv både daværende og nåværende statsminister Jens Stoltenberg sparket henne fra i oktober 2007.

Behandlingen gjorde at Bekkemellem tok et bittert oppgjør med Stoltenbergs lederstil i boken « Mitt røde hjerte » som kom ut to år senere.

– Latterlig, feigt og pinglete

I boken skrev hun blant annet:

«Ja vel, så Jens har ikke tenkt å fortelle noe selv, selv om han i vår korte telefonsamtale sist fredag lovet meg at han personlig skulle holde meg underrettet. Typisk Jens. Han bruker sitt sendebud. Jeg synes det er latterlig, det er feigt og pinglete» (VG Nett 29. oktober 2009)

Det brøt også ut full verdikrig i regjeringen etter at Bekkemellem i 2005 uttalte at man burde gjøre om arbeidsmiljøloven slik at trossamfunn ikke lenger skulle få unntak fra regelen om at de måtte likebehandle hetero- og homofile i ansettelsesspørsmål.

Uttalelsen var særlig rettet mot Frelsesarmeen som nettopp hadde degradert en homofil offiser.

Les også: – Arrogant av Aarebrot
Les også: – Fikk slengbemerkninger i kantina

AKTUELT NÅ