NRK Meny
Normal

Raja om Baksaas: Troverdigheten hans er tynnslitt

Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor sier han ikke delte all informasjon under forrige høring i frykt for å skade den pågående etterforskningen av Vimpelcom. – Det er ikke bra nok, sier Abid Raja.

Jon Fredrik Baksaas

Tidligere administrerende direktør i Telenor Fredrik Baksaas under høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen med involverte fra Telenor og Vimpelcom om VimpelCom-saken

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Baksaas fortalte at han under forrige høring var redd for å si noe som kunne skade den pågående etterforskningen.

– I januar 2015 omtalte jeg ikke informasjon ut fra den påbegynte etterforskningen. Fra 2014 la vi full vekt på å samarbeide med politiet, uttalte Baksaas.

Han mener det var viktig å ikke bli beskyldt for for å dele taushetsbelagt informasjon som kunne ødelegge etterforskningen.

I et intervju med Dagens Næringsliv innrømmet Baksaas å ha visst mer enn han gav inntrykk av under forrige høring.

– Troverdigheten er tynnslitt

Abid Raja

TALER USANT – Jeg tror han har visst om det, men at det er for vanskelig å innrømmedet nå i ettertid, sier medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Abid Raja, like etter høringen av Jon Fredrik Baksaas.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite Abid Raja (V) er ikke fornøyd med svarene Baksaas gav under utspørringen.

– Nå vil han ha oss til å tro at han ikke har visst noe om dette, til tross for at han løy forrige gang han var her, sier Raja.

Venstrepolitkeren mener begrunnelsen ikke er god nok.

– Baksaas sa forrige gang at han skulle legge taushetsplikten til side og gi oss all informasjon. Nå sier han at han hadde taushetsplikt og dermed informerte oss feil. Troverdigheten hans er tynnslitt om overhodet eksisterende, sier Raja like etter høringen.

– Ikke presis nok

Den tidligere Telenor-sjefen svarte under høringen at han hadde vært uklar da han i forrige høringsrunde sa at han kom til å legge taushetsplikten til side.

– Jeg var ikke presis nok om at det ikke handlet om informasjon som tilhørte etterforskningen. Hadde jeg brakt noe av dette videre, så skulle jeg likt å se hvilken debatt vi da hadde fått, bemerket Baksaas.

Svein Aaser og Jon Fredrik Baksaas

SVARTE FOR SEG Tidligere styreleder i Telenor Svein Aaser og tidligere administrerende direktør i Telenor Fredrik Baksaas under høringen om Telenor i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Tok avstand

Baksaas var tistede under høringen sammen med tidligere styreleder i Telenor, Svein Aaser, slik som forrige høring i januar 2015. Aaser sa i sin innledning at han tar sterkt avstand fra påstander om at han har holdt tilbake informasjon.

– Jeg blir kalt løgner. Det er en helt ny hverdag i det politiske Norge. Og en påstand jeg sterkt vil ta avstand fra, sa han.

Aaser trakk seg som styreleder i oktober i fjor da næringsminister Monica Mæland (H) mottok ny informasjon om Telenor-styrets håndtering av Vimpelcom-saken. Hun mente hun burde ha fått informasjonen på et tidligere tidspunkt, og det oppstod uenighet mellom de to.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger