Politiet: – Vi er i dialog med Malthe-Sørenssen om et avhør

Politiet har kontakt med journalist og privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen om et avhør om bedragerimistanker.

Arne Treholt (t.v.) og Geir Selvik Malthe-Sørensen

- AVTALE OM AVHØR: Politiet i Asker og Bærum har satt igang prosessen med å få et avhør med Geir Selvik Malthe-Sørenssen, mistenkt for bedrageri. Her sammen med Arne Treholt, som han innrømmer at han skal ha lurt.

Foto: Meek, Tore / SCANPIX

– Vi er i kontakt med Malthe-Sørenssens forsvarer for å finne et tidspunkt for avhør, sier Terje Nybøe, visepolitimester i Asker og Bærum til NRK.

Politiet mistenker Geir Selvik Malthe-Sørenssen for bedrageri av verdier for over en million kroner, etter en anmeldelse som ble levert i november. Det var Aftenposten som først omtalte bedragerisaken.

Samtidig kommer det fram nye opplysninger og påstander i VG om juks med sentrale kilder i Arne Treholt-saken, og falske beviser i arvestriden som involverer advokat Mona Høiness.

Malthe-Sørenssen oppholder seg i utlandet på skjult adresse.

– Vi ønsker først og fremst at han skal komme og gi en frivillig forklaring. Vi har fortløpende dialog med forsvareren hans for å finne tidspunkt, sier Nybøe til NRK.

Bakgrunnen

I februar skrev VG om hvordan Malthe-Sørenssen skal ha lurt advokat Harald Stabell og spiondømte Arne Treholt. Ved å få en drapsdømt bruktbilselger til å utgi seg for å være en viktig kilde, skal Malthe-Sørenssen ha fått sine arbeidsgivere til å tro at han hadde bevis som kunne få Treholt-saken gjenopptatt.

Den svenske bruktbilselgeren innrømmer ovenfor avisen at han også fabrikerte falske beviser mot Mona Høiness da hun var i arvestrid med Urdahl-slektningene.

Politiet vurderer å etterforske sakene under ett.

– Det er naturlig at vi har kontakt med sentrum politistasjon om å gjøre avhør samme, sier Terje Nybøe ved Asker og Bærum politidistrikt.

Nybøe har tidligere sagt at dersom Malthe-Sørenssen ikke kommer frivillig vil det bli aktuelt å be om en utlevering fra landet han oppholder seg i. Da vil de gå til pågripelse.

– Vi ønsker først og fremst at han kommer og gir en frivillig forklaring, sier Nybøe.

Malthe-Sørenssens forsvarer vil ikke bekrefte at de har avtaler om et avhør.

– Dette kommenterer jeg ikke, skriver Jonny Sveen i en tekstmelding.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger