NRK Meny
Normal

Politiet har undersøkt 50 steder i Lime-saken

Ytterligere to personer er pågrepet etter dagens politiaksjoner mot Lime-kjeden. Til sammen har politiet undersøkt 50 adresser og objekter i etterforskningen.

To pågrepet i dag i Lime-razzia

Under en pressekonferanse kom det frem at ytterligere to personer er pågrepet etter aksjoner i dag.

Politiaksjon mot Lime i Oslo

Her gikk politiet til aksjon mot hovedkvarteret til Lime-kjeden på Tøyen.

Foto: Simon Solheim / NRK
200 polititjenestefolk samlet før storaksjonen mot Lime i går

200 polititjenestefolk samlet før storaksjonen mot Lime i går.

Foto: Politiet
Stengt Lime-butikk på Grønland

Stengt Lime-butikk på Grønland

Foto: Simon Solheim / NRK

Butikkjeden Lime minipris har vært ute i hardt vær den siste tiden. I dag gikk politiet til en ny aksjon mot hovedkontoret til kjeden og flere leiligheter i Oslo.

Der ble ytterligere to personer pågrepet, kom det frem på en pressekonferanse politiet i Romerike holdt i dag klokken 17.

Politiet mener Lime-kjeden har bedrevet grovt bedrageri og menneskehandel, og pågrep og siktet tirsdag 18 personer etter en aksjon der over 200 politifolk var involvert.

– To personer ble pågrepet i dag. Én er pågrepet for medvirkning til grov menneskehandel og én for å ha ødelagt eller fjernet bevis, opplyste politiinspektør Åsmund Yli under pressekonferansen til politiet i ettermiddag.

– En rekke beslag

Til sammen har politiet undersøkt 50 adresser og objekter i etterforskningen. Politiet ville ikke gå nærmere inn på hva som er forklart av de pågrepne under avhør på grunn av faren for bevisforspillelse.

– Vi har gjort en rekke beslag av ting som er av betydning som bevis. Vi har blant annet funnet flere store pengebeløp i størrelsen hundretusener. Det vil ta tid å gå gjennom, sier Yli.

Den tredje delen av etterforskningen til politiet går på å få ansatte og tidligere ansatte i Lime-kjeden til å vitne. Samtidig er identitetskontroll av de pågrepne sin status i saken viktig. Ifølge politiet kan flere av de pågrepne være ofre for menneskehandel.

– Aksjonen har pågått med samme uforminskede styrke som i går, Vi vil varetektsfengsle 11 personer som ble pågrepet i går, sier politimester Bjørn Vandvik i Romerike politidistrikt.

Politiet i Romerike samarbeider tett med Politiets utlendingsenhet og Nav i etterforskningen.

Stiller seg uforstående til anklagene

Det var razzia ved 20 Lime-butikker tirsdag, i Rælingen, Oslo, Bærum, Asker, Sandefjord, Larvik og Ski.

Kjeden har 28 butikker i Oslo, Akershus og Vestfold, samt et hovedkontor i Oslo.

Lime-sjefen, som ble pågrepet for tre uker siden, stiller seg uforstående til anklagene, sier forsvarer John Christian Elden.

– Han kjenner seg ikke igjen i de anklagene. Han har ansatt normale personer i de bedriftene han har hatt. Dette er også en kjede, det kommer personer både fra Norge og fra utlandet som har jobbet der. De som kommer fra utlandet kommer med visum, og må ha garantert inntekt for å få dette visumet, sa Elden til NRK i går.

Kontrollert over 50 adresser og objekter, sier politiet på pressekonferanse i Lillestrøm

Politiet har kontrollert over 50 adresser og objekter så langt i etterforskningen.

Anundsen roser politiaksjon

Justisminister Anders Anundsen sier at han ikke kan gå inn i en sak under etterforskning, men benytter likevel anledningen til å rose politiets innsats.

– Det viser en politikraft og en bruk av ressurser som er veldig god, det at man kan aksjonere mange i fellesskap på tvers av etater. Det gir et veldig godt inntrykk av det som har skjedd her, sier han til NRK.

Anundsen understreker at han ikke har noen involvering i ordinært politi- og etterforskningsarbeid.

– Jeg er veldig fornøyd med den redegjørelsen vi har fått nå. Det er et godt utgangspunkt for samarbeid vi har hatt med andre etater, og den innsatsen som denne typen aksjoner faktisk krever.

Han sier han er opptatt av å samarbeide enda bedre på tvers av etater for å ta kjeltringer.

– Uten at jeg sier det er tilfellet i denne saken, for den er under etterforskning. Men det er avgjørende at en samarbeider på tvers og mobiliserer også samarbeid og kraft fra andre politidistrikt med den strukturen vi har i dag, sier Anundsen.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) roser samarbeidet mellom etatene under aksjonen mot butikkjeden Lime Minipris.

Justisminister Anders Anundsen sier han er opptatt av å samarbeide enda bedre på tvers av etater for å ta kjeltringer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger