Hopp til innhold

Oslo-politiet ut mot Utrop-redaktørs omtale av Amal Aden: – Helt nødvendig

Den flerkulturelle avisen Utrops påstander om samfunnsdebattanten Amal Aden ble for mye å svelge for Oslo-politiet. «Helt nødvendig å kommentere», mener pressesjef Unni Grøndal.

amal aden og facebook-innlegg

TOK TIL MOTMÆLE: Oslo-politiet ville ikke lag Utrop-redaktørens påstander om Amal Aden og politiet stå uimotsagt.

Foto: Johannessen, Gitte / NTB scanpix

Etter at Aden i oktober skrev en spalte i Dagbladet om innvandrere som ikke vil jobbe på grunn av religion, kunne samme avis melde at hun hadde mottatt 322 trusler.

Saken har fanget oppmerksomheten til ansvarlig redaktør i den flerkulturelle avisen Utrop, Majoran Vivekananthan som i flere kommentarer har vært kritisk til om Aden virkelig har mottatt så mange trusler.

Kommentaren «Bløffer Amal Aden om drapstruslene?» som ble publisert søndag formiddag, fikk Oslo-politiet til å ta til motmæle samme kveld.

I et innlegg på Facebook skriver de at Vivekananthan antyder at politiet er «presset fra politikere til å sette i verk beskyttelsestiltak», noe de selv presiserer at ikke er tilfelle.

Politiet skriver samtidig at de kjenner til at Aden har mottatt trusler som ikke er anmeldt, men at dette ikke betyr at truslene ikke er reelle.

«Vi fant det helt nødvendig å kommentere påstandene i kommentaren. Det insinueres både at Aden lyver og at politiet er presset fra politisk hold. Vi ønsker ikke at dette skal bli stående. Vår kommentar tar opp i seg det som var viktig å formidle», skriver pressesjef i Oslo politidistrikt Unni Grøndal i en tekstmelding til NRK.

Politiet på Facebook om Utrop
Foto: Skjermdump

De fleste somaliere er ikke slik Amal Aden beskriver

Utrop-redaktør Majoran Vivekananthan sier til NRK at han har merket seg innlegget fra Oslo-politiet.

– De sier at det er spekulativt, men selv er de veldig vage. De kommer ikke med mer informasjon eller fakta. Jeg har ikke hevdet at hun ikke har mottatt noen trusler, men jeg stiller spørsmål ved de 322 hun har referert til. Det mener jeg må være legitimt, Vivekananthan.

Oslo-politiet redigerte sent samme kveld bort ordet «spekulativt» i sitt innlegg, etter en inntern vurdering,

I november holdt Amal Aden et foredrag på Universitetet i Agder der hun hevdet at hun ble boikottet av taxisjåfører i Kristiansand. Påstandene fikk Vest-Agder fylkeskommune til å granske forholdene, uten at de fant spor av diskriminering.

Amal Aden har ikke svart på NRKs henvendelser søndag kveld.

AKTUELT NÅ