Hopp til innhold

Oslo-politiet svarte ekstremblogger på Twitter

En amerikansk ekstremblogger har skapt Twitter-storm etter å ha delt et innlegg om at Oslo-politiet har mistet kontrollen over byen. Se hva Oslo-politiet skrev til Pamela Geller.

Politiet svarte Geller på Twitter

SVARTE GELLER: Pamela Geller delte et innlegg som hevder at «Oslo er som Karachi», og at «politiet har mistet kontrollen over byeb». Oslo-politiet tok til motmæle på Twitter.

Foto: FAKSIMILE: Oslo politidistrikt på Twitter

4. januar postet den amerikanske islamkritikeren Pamela Geller et blogginnlegg om at Oslo-politiet har «mistet kontrollen over byen», særlig på Grønland og at «kvinner voldtas hver natt».

Flere hundre nordmenn raste mot de fem år gamle påstandene og Geller. Innlegget fikk også Oslo politidistrikt til å reagere. 7. januar kastet Oslo-politiet seg inn i debatten og sendte en rekke Twitter-meldinger til Geller:

– Oslo-politiet har IKKE tapt byen vår. Vi er langt unna et «apokalyptisk voldsnivå». Det gjelder også den vitale bydelen Grønland. Siden 2011 har tallet på anmeldte ran og voldtekter sunket med henholdsvis rundt 50 og 20 prosent på Grønland, skrev Oslo-politiet til Geller og la til:

– Vi er stolte av den gode jobben som vår mangfoldige stab gjør for Oslos befolkning. Et godt samarbeid med sivilsamfunnet muliggjør dette.»

Pamela Geller

BREIVIKS FORBILDE: Den svært omstridte høyreekstreme bloggeren, Pamela Geller, er blant Anders Behring Breiviks forbilder.

Foto: Mark Lennihan / Ap/NTB Scanpix

– Oslo ser ut som Mogadishu

Geller har nærmere 95.000 følgere på Twitter. Innlegget til den svært omstridte høyreekstreme bloggeren, har versert på konspiratoriske nettsteder i flere år og er nesten en kopi av noe «Fjordmann» skrev på Gates of Vienna i 2011.

Geller er blogger, forfatter og politisk aktivist. Hun er også blant Anders Behring Breiviks forbilder.

Innlegget hun nylig delte, handler om hvor farlig det har blitt i Oslo og sammenligner Oslo med byer som Basra i Irak og Mogadishu i Somalia. Det hevdes også at politiet ikke har klart å stoppe en ransbølge.

I kjølvannet av terrorangrepet på Utøya i 2011, omtalte Geller AUFs sommerleir for en «antisemittisk indoktrineringsleir». Hun har også fornektet folkemordet i Srebrenica, som hun kaller «en myte».

Sveinung Sponheim

FØLGER MED: Sveinung Sponheim sier at de gir og fanger opp opplysninger på Twitter.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Stussa over innlegget

Det hevdes også at politiet ikke har klart å stoppe en ransbølge. Denne påstanden er basert på en Aftenposten-artikkel fra 2011.

Opplevelsen til ransofferet Sturla Nøstvik, som for over fem år siden ble omtalt i avisen, blir nevnt i innlegget. Til Nøstvik sa noen politifolk i frustrasjon følgende etter ranet: «Vi ikke har mulighet til å forhindre ranene. Vi har tapt byen».

Visepolitimester i Oslo, Sveinung Sponheim, understreker at Oslo-politiet har fullstendig kontroll over byen og at kriminaliteten i Oslo er svært lav sammenlignet med andre storbyer i Europa.

– Vi stussa over Gellers innlegg. Beskrivelsene er feil, og det er en del utdaterte opplysninger som er tatt ut av sammenheng. Derfor var det ekstra viktig for oss å følge opp så raskt som mulig. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger senere, sier Sponheim til NRK.

NRK har ikke lyktes med å få en kommentar fra Pamela Geller.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

AKTUELT NÅ