Hopp til innhold

Nytt kraftig jordskjelv i Afghanistan

Afghanistan er igjen rammet av et kraftig jordskjelv nordvest i landet. Natt til onsdag kom det et skjelv med styrke 6,3. Det er like kraftig som lørdagens skjelv.

Jordskjelvet natt til onsdag hadde et episenter 28 kilometer nordvest for Herat.

Nattas jordskjelv hadde et episenter 28 kilometer nordvest for Herat, ifølge Det europeiske jordskjelvsenteret EMSC.

Skjelvet hadde en dybde på 10 kilometer.

Store deler av områdene som nå er rammet, ligger i ruiner etter helgas skjelv. Lørdag ble området rammet av et jordskjelv på samme styrke.

Det er ikke klart hva slags skader skjelvet natt til onsdag har gjort.

Men skjelvet kunne merkes også i Iran. Innbyggere i Mashhad, rundt 30 mil fra episenteret, sier at bygningene der ristet.

Over 2000 døde skjelvet i helga

Skjelvet lørdag tok livet av minst 2445 mennesker. Det skjelvet ble også målt til en styrke på 6,3, og rammet nordvest i landet nær Herat.

Døde begraves etter jordskjelvet i Afghanistan

Døde etter lørdagens jordskjelv begraves.

Foto: Ebrahim Noroozi / AP

– Afghanistan har vært vitne til et jordskjelv uten sidestykke, sa talsmann Janan Sayeq i Taliban-regjeringens krisehåndteringsdepartementet søndag.

Mer enn 12.000 mennesker er berørt av helgas jordskjelv, ifølge FN.

Les også Jordskjelvofre begraves i Afghanistan

Afghanistan - jordskjelv- massebegravelse

Norge gir mer støtte

Norge gir ytterligere 20 millioner kroner til hjelpearbeidet etter jordskjelvet som rammet Afghanistan i helgen. Før onsdagens skjelv sa utenriksminister Anniken Huitfeldt at landet sårt trenger hjelp.

Anniken Huitfeldt

– Pengene bidrar til umiddelbar livreddende hjelp etter jordskjelvet, og til å dekke det store behovet for mat i Afghanistan, sier Huitfeldt

Foto: Annika Byrde / NTB

– Jordskjelvet vest i Afghanistan har rammet befolkningen hardt. Vi øker nå Norges bidrag for å kunne gi livsviktig hjelp til de som er berørt, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

FN anslår at to av tre afghanere trenger humanitær bistand i år. Flere millioner mennesker trenger hjelp til å dekke helt grunnleggende behov.

AKTUELT NÅ