Hopp til innhold

Nettside med koronatester er oppe igjen etter datatrøbbel

Lørdag kveld var nettsida til Helsenorge.no nede, og folk fikk ikke se resultat av sine koronatester. Ved ettida i natt var problemet løst.

Nettside Helsenorge.no

I flere timer lørdag var det ikke mulig å logge seg inn på Helsenorge.no for å sjekke helseopplysninger eller få resultater av koronatester.

Illustrasjon: Skjermdump NRK

OPPDATERING: Litt før klokka 01 i natt meldte Digitaliseringsdirektoratet på Twitter at dataproblemene var løst, og at ID-porten er oppe igjen. De advarer samtidig om at noen feil kan henge igjen og at det kan ta noe tid før alle tjenester fungerer helt som normalt.

Laster Twitter-innhold

I flere timer var det ikke mulig å logge seg inn for å sjekke helseopplysninger eller få resultater av koronatester.

helsenorge nede

NEDE: Dette var feilmeldingen som møtte brukerne lørdag kveld.

En rekke tjenester rammet

Flere andre nettsider var også rammet av dataproblemene. I tillegg til Helsenorge, var Alt Inn, Nav og Skatteetaten rammet, pluss Kontakt- og reservasjonsregisteret, Maskinporten og Digital postkasse.

– Feilen innebærer at innbyggerne ikke kan logge seg inn på Helsenorge.no for å se sine egne data som ligger der. Det beklager vi, sa Synnøve Farstad, direktør HR og kommunikasjon i Norsk helsenett til NRK lørdag kveld.

Hvis du tar en koronatest, ligger prøvesvaret på Helsenorge.no.

Påvirker ikke smittesporing

Kommunikasjonsrådgiver Sol Daler Stafsnes i Digitaliseringsdirektoratet sier til NRK at feilen innebar at svar på koronatester ikke ble formidler via Helsenorge.no, men at alle som har positive svar, vil bli ringt opp i henhold til vanlige rutiner rundt varsling og smittesporing.

Problemet var knyttet til ID-porten, som er et felles innloggingssystem for offentlige tjenester. Årsaken lå hos en av leverandørene av driftsløsningen. Det viste seg at feilen var knyttet til kjøling i en datahall hos underleverandøren TietoEvry.

Problemet oppsto rundt klokka 20.30, og var altså løst litt før klokka 01 natt til søndag.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger