NRK Meny
Normal

Nettmøte om planeten

Visste du at råtnende søppel er et større problem enn biltrafikken?  Klimaforsker Steffen Kallbekken fikk massevis av spørsmål, og svarte så mye han rakk i den timen han satt i nettmøte på NRK.no.

Steffen Kallbekken
Foto: Signe Karin Hotvedt / NRK

Økende flytrafikk og hvem man skal stole på av forskere og politikere var blant spørsmålene. Mange nettbrukere spurte også Kallbekken om hvordan de personlig kan bidra. 

Les svarene fra nettmøtet med Steffen Kallbekken her

Kallbekken er forsker på Cicero, Senter for klimaforskning, og utdannet på Høyskolen i Telemark og universitetet i York i Storbritannia. 

Lurer du på for eksempel på om dette "klimamaset" er noe å bekymre seg over - her vi sitter høyt og trygt i Norge med nok av penger på bok? Eller om dette bare er propaganda? Evt bare noe å bekymre seg over om du er risbonde i Bangladesh eller driver pensjonat på stranden på Maldivene? I så fall tror vi Steffen Kallbekken kan få deg på andre tanker ...

Fikk du ikke svar?

Kallbekken rakk på langt når å svare alle som spurte. Dersom du ikke fikk svar på ditt spørsmål, så er det mulig å sende spørsmål til klimaforskerne her:

Spør en klimaforsker på Cicero

Hva lønner seg for meg?

Kallbekken er i gang med en doktorgradsavhandling, og tar utgangspunkt i adferdsøkonomi for å analysere informasjon som et virkemiddel i klimapolitikken. Adferdsøkonomi vil si at vi alle handler slik vi anser for mest rasjonelt - for oss.

Se Planeten i Nett-TV

Planeten er et av Nordens største dokumentarprosjekter, og du kan se serien i Nett-TV.

NETT-TV: Planeten

Test deg selv

På hjemmesiden til Planeten kan du teste hvor miljøvennlig du er, og hvor mye du vet om miljøet og planeten vår. der finner du også tips til hvordan du kan hjelpe Planeten vår.

Besøk PLANETEN her!

Du kan for eksempel regne ut hvor mye DU forurenser? CO2-kalkulator

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger