Mener drapene kunne vært unngått med Frp-politikk

Carl I. Hagen mener trippeldrapet i Årdal ikke ville skjedd dersom Fremskrittspartiet hadde fått styre landet tidligere.

Flere i FrP mener gårsdagens tragedie må føre til politiske endringer.Carl I. Hagen mener trippeldrapet ikke hadde skjedd dersom Fremskrittspartiet hadde styrt landet tidligere. Frp vil at alle de 5000 asylsøkerne med endelig avslag skal i lukkede mottak, men Hagen innrømmer at samarbeidsavtalen ikke åpner for dette.

VIDEO: – Ville ikke skjedd med FrP

Frp vil at alle de 5000 asylsøkerne med endelig avslag skal i lukkede mottak, men Hagen innrømmer at samarbeidsavtalen ikke åpner for dette.

– Vi har ikke fått fullt gjennomslag. Vi har fått brukt mer av utlendingslovens bestemmelser, men ikke fullt ut det vi vil, sier Hagen.

Går avtalen langt nok på dette området?

– Ikke etter min oppfatning. Det burde gått lenger, slik at vi fikk en ordning med at de som får avslag på asylsøknad, i hovedsak går i lukkede mottak. Men det kan jo regjeringen nå på nytt drøfte seg i mellom, sier Hagen.

Det vil kunne koste 4,5 milliarder kroner i året å drifte lukkede mottak for over 5000 asylsøkere.

Les også: – Lukkede asylmottak er viktigere enn noensinne
Les også: – Frp må høre på egen statsminister

– Kunne vært unngått

Carl I. Hagens Facebook-melding

Carl I. Hagen la ut denne Facebook-meldingen tidligere i dag (klikk på bildet for å se det større).

Foto: Facebook

I samarbeidsavtalen med Høyre, Krf og Venstre er ikke et komma av loven endret.

Det betyr at slike som den siktede asylsøkeren, som tidligere ikke har gjort noe kriminelt, bare kan settes i lukket mottak dersom det er konkrete holdepunkter for å anta at han vil unndra seg uttransportering.

Hagen mener trippeldrapet kunne vært unngått dersom Frp hadde kommet til makten tidligere.

– Dette tror jeg ikke ville skjedd hvis man hadde gjennomført de tingene Frp tok til orde for tidlig på 80-tallet, da vi så den langsiktige og fremtidige muligheten for at vi kunne få alvorlige konflikter og alvorlige hendelser i Norge, sier Hagen.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) sier han er mest opptatt av å ha respekt for de pårørende.

– Jeg ønsker ikke å bruke denne saken som noen brekkstang for å få til spesielle politiske endringer, sier Anundsen.

Arbeidet med avtalen er likevel i gang.

– Debatten vi får i kjølvannet er ikke unaturlig, og vi har lenge før denne hendelsen startet arbeidet med å implementere den politiske avtalen Frp-Høyre-regjeringen har med KrF og Venstre, og vi skal etter planen ha møter denne uken for å diskutere hvordan vi skal gjøre dette i praksis, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger