NRK Meny
Normal

MDG-politikeren har stor respekt for Frps veisjef

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er blant de fremste forkjemperne for bredere E18 inn til Oslo. Likevel har han stor respekt blant veiens sterkeste kritikere – Miljøpartiet de grønne (MDG).

Miljøpartiet De Grønnes landsmøte på Lillehammer 2017.

MDG: Arild Hermstad har gått fra organisasjonslivet til politikken. Han er én av 25 stortingskandidater du kan bli bedre kjent med i sommer.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Da han satt i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, var han vel en av de som var vanskeligst å sette fast i den komiteen, sier MDGs stortingskandidat fra Hordaland, Arild Hermstad.

I sommer kan du bli bedre kjent med 25 stortingsrepresentanter i serien Politisk portrett på NRK P2. Alle kandidatene har svart på spørsmålet om hvilken politisk motstander de har størst respekt for.

– Vår tydeligste motstander er Frp. Ketil Solvik-Olsen er jeg rykende uenig med når det gjelder politikk og løsninger, men jeg syns han er flink til å sette seg inn i sakene, utdyper Hermstad.

Ketil Solvik-Olsen

VEI-KETIL: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil ha mer vei. Her åpner han en bru på E18 i Holmestrand.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Overraskelser

Mens noen velger ganske «trygge» motstandere fra samarbeidspartier og lignende, er det flere overraskelser blant svarene vi har fått.

Liv-Signe Navarsete (Sp) har størst respekt for statsminister Erna Solberg (H) – som Senterpartiet gang på gang har angrepet for det de mener er en sentraliserende politikk.

De to Venstre-politikerne som er med i portrettserien, Abid Raja og Sveinung Rotevatn, trekker begge fram SV-politiker Bård Vegar Solhjell i sine svar. Solhjell stiller ikke til gjenvalg i år, og er dermed ferdig på Stortinget.

25 portretter

Først ut i intervjuserien Politisk portrett er historiker Hans Olav Lahlum, som i år stiller til valg for SV i Oppland. Han kan du bli bedre kjent med mandag 3. juli.

– De fleste kandidatene vil være kjent for lytterne fra før, men ikke alle. Lahlum er for eksempel kjent for mange, men ikke for det han står for i politikken, sier programleder Lilla Sølhusvik i Politisk kvarter, som har koordinert arbeidet med portrettserien.

– Så har vi valgt bort partilederne fordi det er 169 stortingsrepresentanter som skal velges, og vi ønsket å vise bredden i partier og kjønn og geografi. Vi er jo godt kjent med partilederne fra før, dessuten vil de være mye framme uansett i valgkampen, forklarer Sølhusvik.

Portrettene kan du høre på P2 hver ukedag til og med 4. august. Intervjuene sendes i stedet for Politisk kvarter klokken 7.45 om morgenen. De blir også tilgjengelige i NRKs nettradio og i Politisk kvarters podcast (tilgjengelig i iTunes og RSS).

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger