Hopp til innhold

MDG-politiker trekker seg etter narkotikasiktelse

En av Miljøpartiet De Grønnes førstekandidater trekker seg fra sitt verv etter at han er siktet for å ha oppbevart narkotika. – Får ingen konsekvenser for partiet, sier MDG.

Valgkampstart De Grønne

BISTÅR: MDG jobber nå med å ivareta mannen på mest mulig måte. – Denne personen befinner seg i en veldig vanskelig situasjon, sier partisekretær Lars Gaupset.

Foto: Miljøpartiet De Grønne

Lars Gaupset

Partisekretær i MDG, Lars Gaupset.

Foto: CF-WESENBERG

Lokalpolitikeren er en listetopp i partiet og ble i år valgt inn i kommunestyret. Fredag gjennomførte politiet en aksjon hjemme hos mannen der de fant narkotika. Selv innrømmer han å ha oppbevart et halvt gram marihuana i huset hans da det ble ransaket.

Etter siktelsen har politikeren nå valgt å trekke seg fra vervene sine. Partisekretær i MDG, Lars Gaupset, bekrefter opplysningen.

– Vi registrerer at han er veldig lei seg og beklager seg for det som har skjedd. Han har informert styret sitt om at han ønsker å trekke seg fra vervene han har, og det er en beslutning som vi respekterer, sier Gaupset.

Har søkt om fritak

Gaupset understreker at hendelsen ikke vil få noen konsekvenser for partiet.

– Det vil ikke få noen konsekvenser for partiet. Han har bedt om fritak fra kommunestyret og så blir det opp til kommunen å innvilge eller ikke innvilge søknaden, sier han.

Får han innvilget søknaden vil en vara overta vervene hans.

– Hvis det blir sånn at personen får fritak, vil varaen rykke opp til fast plass i kommunestyre og partiet vil ikke bli påvirket utover at det blir en utskiftning i styret og kommunestyret, sier Gaupset.

– Vet han har det tøft

MDG jobber nå med å ivareta mannen på best mulig måte.

– Nå er vi opptatt av å ivareta denne personen som befinner seg i en veldig vanskelig situasjon. Vi har også vært opptatt av å støtte lokallaget i denne prosessen og gi dem bistand i videre håndtering av saken, sier partisekretæren og legger til:

– Vi har oppfordret han til å søke råd og bistand, fordi vi vet at han har det tøft. Vi har vært opptatt av å gi den oppfølgingen han trenger som en av våre medlemmer

Politiet i det gjeldende politidistriktet ønsker ikke å kommentere saken.

– Saken er under etterforskning, og saken ligger hos det lokale politikammeret. Utover dette kan jeg ikke kommentere saken, sier operasjonsleder i politidistriktet til Dagbladet.

AKTUELT NÅ