Hopp til innhold

MDG hacket i natt: «Elsker fossile brensler»

Hackere har i natt sendt ut tusenvis av eposter fra Miljøpartiet de Grønnes mailkonto. Blant budskapene er at MDG elsker fossile brensler og vil legalisere marihuana.

Miljøpartiet de grønne har blitt hacket

HACKET: Natt til tirsdag har MDGs e-postsystem blitt hacket. NRK har fått tilgang til meldingene som er sendt ut, som omhandler alt fra refs av andre partier til at MDG ønsker legalisering av hasj og elsker fossile brensler.

Foto: NRK

Medlemssekretær Hans Joar Høiby Hansen i MDG bekrefter overfor NRK at kontoen er hacket. Han vil ikke kommentere saken ytterligere før de vet hva som har skjedd.

Mellom 6000 og 10.000 eposter har blitt sendt ut i løpet av natten. Alle som er registrert med e-postadresser hos MDG sentralt skal ha fått mailene.

«Elsker fossile brensler og vil legalisere narkotika»

NRK har fått tilgang til mailene som er sendt ut. Tusenvis av mottakere har fått feilaktige beskjeder om partiets politikk fra en medlemsmail som har blitt hacket.

Alt fra påstander om legalisering av hasj til nye samarbeidspartnere flagges i de falske mailene som er sendt ut i løpet av natten. Totalt skal det dreie seg fem forskjellige mailer. En mail annonserer at MDG danner allianse med Rødt og Liberalistene, mens en annen skriver at partiet vil legalisere hasj.

«Krigen mot narkotika har gått for langt. Hvor sykt er ikke samfunnet når man straffer folk for å skade seg selv!», står det i en av e-postene.

I tillegg meldes det at partiet gjør en helomvending i miljøsaken:

«MDG love fossil fuels! Uten fossile brensler ville vi ikke hatt det like bra som vi har det i dag».

Det linkes til en YouTube-film som oppfordrer til å elske fossile brensler, før mailen avsluttes med en liten hilsen fra partiet:

«Ha en fin sommerferie, og ikke ha dårlig samvittighet for å fly».

Miljøpartiet De Grønne

FEILAKTIGE PÅSTANDER: MDGs leder, Rasmus Hansson, er kjent for å kjempe miljøets sak. Nå beskyldes han for å elske fossile brensler i eposter skrevet av ukjente hackere. Her står han med Une Aina Bastholm på partiets pressekonferanse tidligere i juni.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kaller SV for «hyklere»

Også andre partier nevnes i e-postene. SV blir kalt for en hyklersk parti av avsenderne:

«På tide å overtale familie og venner til å melde seg ut av 'Snart Vekk' partiet!», står det i en egen e-post som kritiserer partiet.

Liberalistene blir sammen med Rødt annonsert som MDGs nye allianspartner.

«Siden vi også mener at krigen mot narkotika er viktig, så har vi en liten allianse med de gale liberalistene i partiet liberalistene», skriver hackerne i MDGs navn.

Blokkerer systemet

Leverandøren av MDGs medlemssystem har nå midlertidig blokkert muligheten for å sende ut massemeldinger.

I en pressemelding sier partisekretær Lars Gaupset at de ser svært alvorlig på dette og har iverksatt tiltak for å hindre videre misbruk.

– Vi jobber nå i samråd med leverandør for å avdekket omfanget av saken, og vil på basis av dette vurdere videre tiltak. Vi vil også ta en full sikkerhetsgjennomgang av våre andre datasystemer, sier Gaupset, som beklager på vegne av medlemmene som er rammet av angrepet.

Det er foreløpig ukjent hvem som står bak masseutsendelsene.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger