Hopp til innhold

Mann skutt – politiet jakter navngitte personer

Politiet i Hedmark leter etter minst to personer etter at en mann i 30-årene ble skutt på Magnor i Hedmark torsdag kveld. – Vi leter etter to personer som vi vet hvem er, sier operasjonsleder Jørn Akre.

Politiaksjon på Magnor

I AKSJON: Væpnet politi på Magnor i Hedmark.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Litt etter klokken 22 tirsdag kveld fikk politiet melding om at et vitne hadde hørt noen skudd.

Det viste seg at det var en mann i 30-årene som var skutt og skadet.

– Mannen er fraktet til Kongsvinger sykehus, sier Akre, som opplyser at mannen er operert for skadene og at tilstanden hans skal være stabil.

– Sperret av område

Til avisen Østlendingen opplyser sykehuset at mannen blir operert for skuddskader i låret. Ifølge vitner Glåmdalen har snakket med, skjedde skytingen ved travbanen. Området rundt banen er ifølge samme avis avsperret, og det voktes av politiet.

Onsdag morgen er fortsatt ingen pågrepet for skytingen, men politiet leter etter navngitte personer.

– Vi vet hvem vi leter etter, vi har vært borti dem før. De bor i området, men har ikke vært involvert i skyteepisoder før, sier Akre.

Ifølge politiet er de to mennene det letes etter henholdsvis i 20-årene og 30-årene.

Svensk politi varslet

Det er kalt ut ekstra mannskaper i jakten på personene, og svensk politi er også varslet. Politiet i Hedmark har foreløpig ikke bedt om bistand fra andre politidistrikter eller fra Kripos.

– Det er blitt lett på aktuelle adresser i Eidskog kommune. Vi har også hatt bistand fra Svensk politi som har sjekket flere adresser i nabofylket på svensk side av grensen. Vi har ennå ikke klart å lokalisere de to navngitte personene, sier operasjonslederen til NRK onsdag morgen.

Det er foreløpig ikke klart hva slags type skytevåpen som ble brukt annet enn at det skal ha vært et håndvåpen.

– Vi vet bare at det var et skytevåpen, ikke hva slags type, sier Akre.

Motivet for skyteepisoden er foreløpig heller ikke kjent.

Både offeret og personene politiet leter etter, er nordmenn. Politier sier at de ikke mener mennene utgjør noen fare for andre.

– Nei, jeg tror ikke det er noen fare for andre persobner, sier operasjonsleder Jørn Akre.

Magnor kart

SKUTT I LÅRET: Mannen skal ikke være livstruende skadd etter skytingen. Politiet har sperret av et område ved travbanen i Magnor, skriver avisa Glåmdalen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger