Politiet: Siktede er våken og stabil

Mannen som i går ble skutt av politiet på Romerike ble operert i natt og er ifølge politiet våken og stabil. Den fornærmede kvinnen i saken er behandlet for kuttskader.

Mann med øks skutt av politiet på Skjetten.

Det var fredag kveld at politi Øst skjøt en mann med øks som oppførte seg truende mot politiet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det var fredag i 18-tiden at politi Øst ble varslet om at det skulle være en alvorlig skadd kvinne i et boligområde på Skjetten på Romerike i Akershus.

Politiet rykket ut, og den alvorlig skadde kvinnen i 40-årene ble fraktet fra stedet i ambulanse. Lørdag morgen opplyser politiet at kvinnen er behandlet for kuttskader og ligger til observasjon.

– Kvinnen blødde kraftig da vi ankom stedet, sa politiinspektør Olav Unnestad til NRK i går kveld.

På stedet oppdaget politiet en mann som var bevæpnet med en øks. Da politiet gikk til pågripelse av mannen, oppsto det en situasjon som førte til at politiet avfyrte skudd mot mannen.

– Det ble avfyrt skudd da vedkommende nektet og etterkomme ordre fra politiet og han etter hvert gikk til angrep på patruljemannskapene som var på stedet, fortalte Anders Bru, innsatsleder politi Øst, til NRK.

Innsatsleder Anders Bru

Innsatsleder for Politiet Øst, Anders Bru, forteller at det ble avfyrt skudd da en mann gikk til angrep på patruljemannskap på stedet.

Foto: Ida Cecilie Madsen / NRK

Politiet beskriver hendelsen som dramatisk.

Laster Twitter-innhold

Mannen, som er i 30-årene, ble fraktet til Ullevål sykehus. Tilstanden hans ble betegnet som kritisk, men stabil. Han ble operert i natt og lørdag morgen beskrives han som våken og stabil. Politiet opplyser at han muligens kan avhøres i løpet av dagen.

Olav Unnestad, leder for Felles enhet for operativ tjeneste ved Øst politidistrikt

– Politiet kan foreløpig ikke si noe om relasjonen mellom de to involverte, sier politiinspektør Olav Unnestad

Foto: Olav Døvik

Kjenning av politiet

Politiet opplyser at mannen er kjent av politiet fra før. Politiet kan foreløpig ikke si noe om relasjonen mellom ham og den skadde kvinnen, og vil ikke si om mannen er mistenkt for å ha skadet henne.

– Vi har to åsteder. Det ene har skjedd utendørs hvor skuddene har falt. Der jobber det teknikere nå. Så er det et annet mulig åsted som er inne på en adresse som vi undersøker nærmere, sa innsatsleder Bru til NRK ved 21-tiden fredag kveld.

– Hvor mange skudd ble avfyrt?

– Det er ikke noe jeg kan kommentere nå. Det er noe spesialenheten får komme tilbake til på et senere tidspunkt.

Spesialenheten etterforsker

Spesialenheten er rutinemessig varslet om hendelsen, og det er iverksatt teknisk og taktisk etterforskning.

– Vi gjennomførte flere avhør i går kveld og i natt, og vi fortsetter med flere avhør i dag, sier Liv Øyen, leder for etterforskningsavdelingen Øst-Norge i Spesialenheten for politisaker, til NRK lørdag formiddag.

Øyen sier det er polititjenestepersoner som er avhørt til nå. I dag vil Spesialenheten fortsette med avhør av mulige vitner til hendelsen. Kripos bistår med tekniske undersøkelser på stedet.

Øyen ønsker ikke gå inn på hvor mange skudd som ble avfyrt eller hva slags våpen som ble brukt.

SISTE NYTT

Siste meldinger