Hopp til innhold

Mann i 50-årene er erklært død – siktede er løslatt

Mannen som ankom Oslo legevakt lørdag formiddag ble søndag erklært død. Mannen som er siktet for grov kroppsskade, er løslatt.

Mann hardt skadd på legevakten

UNDERSØKER: Politiet jobbet lørdag ved legevakten for å finne ut av bakgrunnen for at en person kom inn til legevakten i Oslo med alvorlige skader.

Foto: Ismail Burak Akkan / NRK

Mannen som lørdag kom alvorlig skadet til Oslo legevakt ble søndag erklært død. Det opplyser politiet til NRK.

Mannen er i 50-årene, og er ikke norsk statsborger.

Politiet ble varslet av helsevesenet rundt klokken 15.30 lørdag om at det hadde kommet inn en skadet person på legevakten. Vedkommende ble senere kjørt til sykehus med alvorlige skader.

Det er uklart om det har skjedd noe straffbart.

– Politiet holder muligheten åpen for at det ikke har skjedd noe straffbart, sier politiadvokat Ida Beate Fengsrud i Oslo politidistrikt.

Siktede er løslatt

Søndags formiddag opplyste politiet til NRK at en mann er pågrepet og siktet for grov kroppsskade i saken.

Vedkommende ble avhørt samme dag, men ble til slutt løslatt.

– Siktede er besluttet løslatt etter avhør. Siktede har samarbeidet godt under etterforskningen og har gitt en grundig forklaring, sier stedfortredende seksjonsleder Lisbet Aasheim Jansen til NRK.

– Politiet vil fortsette å utføre etterforskningsskritt i morgen, for å avdekke årsaken til fornærmedes død. Det vil ikke bli gitt ytterlige uttalelse i saken i kveld, sier Jansen.

Politiet opplyste lørdag kveld at de vet hvor åstedet der mannen ble skadd er, men søndag ønskte ikke krimvakta å gå ut med mer info om hva som kan ha skjedd.

Det er også uklart hvordan vedkommende kom seg til legevakten.

Nekter straffskyld

Heidi Ysen er oppnevnt som forsvarer, og hun sier at klienten nekter straffskyld.

– Det jeg kan si er at han nekter straffskyld. Påtalemyndigheten vil ta stilling til om han skal løslates eller fremstilles for fengsling etter avhøret, sier Ysen til NRK søndag kveld.

Heidi Ysen

FORSVARER: Advokat Heidi Ysen.

Foto: Fouad Acharki / NRK

Forsvarer Ysen snakket først med mannen på telefon via tolk. Mannen ble også avhørt ved hjelp av tolk, ifølge forsvareren.

– Jeg kjenner ikke noe mer til saken utover det, sier advokat Ysen til NRK.

Da NRK var på stedet i 17-tiden lørdag var det sperrebånd ved inngangen til legevakten. Dette ble tatt bort igjen senere på ettermiddagen.

AKTUELT NÅ