Mann hevder Orderud-sokken var hans

En mann hevder overfor Dagbladet at det var han som eide den mystiske sokken som ble funnet på Orderud gård etter trippeldrapet i 1999.

Politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt viser fram Orderud-sokken

Politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt viser fram raggsokken som ble funnet i nærheten av kårboligen på Orderud gård hvor trippeldrapet ble begått i pinsen 1999. Bildet er fra 1999.

Foto: Ida von Hanno Bast / NTB scanpix

Den 76 år gamle mannen har først nå meldt ifra til privatetterforsker Tore Sandberg som arbeider med gjenopptakelsessaken til Per og Veronica Orderud.

Den oransje raggsokken ble i sin tid funnet på bakken utenfor kårboligen på Orderud gård der trippeldrapet fant sted i mai 1999.

Hvem som brukte sokken og hvordan den hadde havnet der er aldri blitt oppklart.

Til Dagbladet forteller nå den anonyme mannen fra Romerike, på video, at sokken ble strikket av bestemoren hans.

Ga sokken videre

Orderud-sokken på forsiden av VG den 20. november 1999.

MYSTISK: Denne sokken ble funnet utenfor kårboligen kort tid etter drapene.

Foto: VG/faksimile

Men sokkene var for små, så han ga dem bort til lillebroren hans som var narkoman. Lillebroren kjente Kristin Kirkemo, en av de fire som ble dømt for medvirking til drapene på Orderud.

Da sokken i 1999 kom på forsiden av VG, tok han kontakt med broren og spurte om det ikke var bestemorens sokk som ble vist fram på TV, sier han.

Broren svarte, ifølge mannen, at han hadde gitt sokkene videre til Kristin Kirkemo.

Vil ikke svare

Kristin Kirkemos advokat, Tor Kjærvik, vil ikke kommentere saken.

– Kristin har tatt et valg om å se fremover og legge saken bak seg. Det har også blant annet ført til at hun bevisst ikke har sett TV-serien om trippeldrapet.

Marie Orderud, Kristian Orderud og deres datter Anne Orderud Paust blir funnet brutalt skutt og drept på Orderud gård søndag 23. mai 1999. Politiet står helt uten ledespor inntil en uventet hendelse gir saken en ny vending.

Marie Orderud, Kristian Orderud og deres datter Anne Orderud Paust blir funnet brutalt skutt og drept på Orderud gård søndag 23. mai 1999. Politiet står helt uten ledespor inntil en uventet hendelse gir saken en ny vending.

Det er for øvrig ikke noe nytt at personer linker raggsokken til Kirkemo-familien, sier Kjærvik til Dagbladet.

Per og Veronica Orderud ble i 2002 dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drapene, men har begge nektet straffskyld. Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel, mens Kristin Kirkemo ble dømt til 16 års fengsel etter ankebehandling i lagmannsretten samme år.

Ingen er dømt for selve drapshandlingen.

Gåten Orderud

Dokumentarserien om trippeldrapet i 1999 har gått på NRK i høst og kan sees i sin helhet på tv.nrk.no.

Foto: NRK

SISTE NYTT

Siste meldinger