NRK Meny
Normal

Lover full oppvask etter vaskehall-avsløring

Finansbyråd Eirik Lae Solberg (H) forsikrer at Oslo kommune har nulltoleranse mot arbeidslivskriminalitet etter avsløringen av at kommunen var storkunde hos et bilvaskefirma som er mistenkt for alvorlige lovbrudd. Arbeiderpartiet mener byrådet ikke har kontroll.

Finansbyråd i Oslo, Eirik Lae Solberg (H)

– Oslo kommune skal være en foregangsbedrift mot arbeidslivskriminalitet.

Foto: NRK

Det ble tidligere denne uken avdekket at bydel Nordre Aker var storkunde hos en vaskehall vaskehall som politiet aksjonerte mot , og det kom fram at kommunen hadde betalt 200 kroner for både innvendig og utvendig vask.

Politiet karakteriserte prisen som altfor lav til å kunne komme fram et seriøst firma.

– Går gjennom utbetalinger

– Vi har satt i verk en rekke tiltak for å hindre at dette skjer igjen. Vi går blant annet gjennom alle utbetalinger til bilvaskefirmaer, og er det flere tilfeller så skal vi finne dem og rydde opp. Vi har utvidet samarbeidet vårt med Skatt Øst til også å gjelde

Raymond Johansen

Raymond Johansen mener byrådet i Oslo har manglet kontroll med virksomheten.

Foto: Håvard G. Hagen / NRK

bilvaskebransjen. Vi har satt et eget lovlighetsteam på saken og vi samarbeider tett med politiet for å luke ut de useriøse og kriminelle aktørene, sier finansbyråden til NRK.

Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Raymond Johansen sier på sin side at denne saken har vist at det borgerlige byrådet ikke har hatt kontroll med hva slags selskaper etater og bydeler har kjøpt tjenester av.

– Et ledelsesansvar

– Dette er alvorlig. De må snarest sjekke om dette er et enkeltstående tilfelle, eller om de konsekvent ikke har hatt kontroll på selskapene de kjøper tjenester av. Bekjempelse av arbeidskriminalitet, sosial dumping og menneskehandel er et ledelsesansvar, og byrådet må ta tak i det, sier Johansen til NRK.

Han mener det er viktig at byrådet gir forsikringer og tydelige svar om det er slik at mange benytter seg av det billigste tilbudet uten å sjekke om firmaet de kjøper tjenester av driver seriøst.

– Seriøsitet et konkurransefortrinn

Eirik Lae Solberg forsikrer at Oslo kommune skal være en foregangsbedrift mot arbeidslivskriminalitet.

– Det har vi vist i bygg og anlegg, i renholdsbransjen og vi ser på om det finnes andre risikoutsatte bransjer. Vi tar dette på største alvor og vi skal finne de useriøse aktørene. Vi ønsker å kjøpe fra de seriøse. Det å være seriøs skal være et konkurransefortrinn når Oslo kommune kjøper varer og tjenester.

Dømt etter storaksjon mot vaskehaller

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger