NRK Meny
Normal

Kan bli straffet for å ha henlagt Drevland-saken

Politiet i Bergen henla først saken mot Trude Drevland etter 24 timer. Nå blir de etterforsket av Spesialenheten.

Ellen Eikeseth Mjøs og Eirik Stolt-Nielsen

ETTERFORSKER POLITIET: Advokat Ellen Eikeseth Mjøs er leder i Spesialenheten Vest-Norge. De etterforsker politiet i Bergen for henleggelsen av Drevland-saken. Her sammen med førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Etter det NRK kjenner til ønsker politiet å ta ut tiltale om korrupsjon mot tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, og for korrupsjon mot havnesjef Inge Tangerås.

Samtidig etterforskes politiet i Bergen for beslutningen om å først henlegge saken mot Drevland, uten å gjøre videre etterforskning. Lederen for Spesialenhetens avdeling Vest er ordknapp om etterforskningen.

– Det jeg kan si er at vi tar avhør i saken. Jeg kommer ikke til å kommentere det mer i dag, sier Ellen Eikeseth Mjøs til NRK.

NRK har vært i kontakt med Vest politidistrikt, som ikke vil kommentere en pågående etterforskning mot dem. Det har sålangt ikke lykkes NRK å komme i kontakt med påtaleledelsen i den aktuelle saken.

Henla etter 24 timer

28. mai i 2015 opprettet politiet en såkalt undersøkelsessak for å vurdere om Trude Drevland og havnesjef Inge Tangerås hadde gjort noe ulovlig, som politiet burde gjøre videre etterforskning av. Da var det kjent at de to hadde vært på reiser på regningen til cruiserederiet til Torstein Hagen i den såkalte «cruisedåpsaken».

Saken dreide seg om anklager om korrupsjon. Etter mindre enn 24 timer med etterforskning ble saken mot Trude Drevland likevel lagt ned, samtidig som etterforskningen ble opprettholdt mot havnesjefen.

Saken ble anmeldt til Spesialenheten i fjor høst, av advokat Bengt Waldow.

– Jeg ville få svar på hvilke vurderinger som ble gjort da de droppet saken mot Drevland, men opprettholdt mistanken mot Tangerås, sier Waldow.

Spørsmål om grov uforstand

Et spørsmål Spesialenheten kan vurdere er om politiet har utvist grov uforstand i tjenesten, ved at saken mot Drevland ble lagt bort uten videre etterforskning.

Etter henleggelsen kom det fram flere opplysninger i media, om blant annet Trude Drevland sitt engasjement for cruiseskipsrederen, som ble omtalt i Bergens tidende.

Spesialenhetens leder vil ikke kommentere hvilke personer som nå blir etterforsket eller kalt inn til avhør om henleggelsen.

– Jeg har ingen ytterligere kommentarer nå, sier Ellen Eikeseth Mjøs i Spesialenheten Vest.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger