Jensen: – Per Sandberg tenkte høyt

Partileder Siv Jensen avviser at det pågår en debatt i Frp om å trekke seg ut av regjeringen, slik partiets nestleder Per Sandberg truet med i Politisk kvarter i dag tidlig.

Erna Solberg og Siv Jensen

Statsminister Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen møtte pressen etter et møte med representanter fra næringslivet om konkurransekraft. Men det var utspillet til Per Sandberg om at Frp vil trekke seg ut av regjering de to måtte svare på.

Foto: Anne Cecilie Remen / NRK

I dag tidlig gikk Frps nestleder Per Sandberg langt i å true med kabinettsspørsmål i saken om hvor mange syriske flyktninger Norge skal ta imot. Med andre ord truet han med at partiet ville trekke seg ut av regjeringen.

– Ingen debatt om å trekke seg ut

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen møtte pressen i formiddag etter et møte med næringslivstopper i statsministerens representasjonsbolig.

Begge var svært ordknappe om Sandbergs utspill.

– Jeg hørte refleksjoner fra Per Sandberg i Politisk kvarter i dag tidlig. Jeg ser på dette som at han tenkte høyt. Det pågår ingen debatt om dette i partiet, sa Frp-leder, Siv Jensen til NRK.

– Det jeg er spent på er hvilken forhandlingsløsning de kommer frem til i Stortinget, sa Jensen videre.

Jensen fikk mange spørsmål fra journalistene om Sandbergs utspill, men hun hadde dårlig tid og hastet videre til nytt møte.

Frp trakk seg fredag fra forhandlingene, mens de øvrige sju partiene på Stortinget fortsatt er innstilt på å få til et bredt politisk forlik.

Ordknapp

Statsminister Erna Solberg var ikke mer pratsom da hun fikk spørsmål om utspillet til Frps nestleder Per Sandberg.

– Jeg tror vi skal leve godt med det resultatet Stortinget har kommet frem til. I en mindretallsregjering må man leve med at det av og til kommer forslag som man ikke alltid er enige i, sa Solberg.

Per Sandberg utelukker ikke kabinettsspørsmål i spørsmålet flyktninger fra Syria

Se klippet fra Politisk kvarter hvor Per Sandberg truet med å trekke partiet ut av regjeringen.

Enige om Syria-avtale

Partiene som har forhandlet om Syria-flyktninger er blitt enige om en avtale. Resultatet av avtalen blir kjent senere onsdag. Det er foreløpig ikke kjent hva avtalen innebærer.

De politiske partiene sitter nå i gruppemøter i Stortinget, og det er varslet at partiene vil holde en pressekonferanse om Syria-forliket klokken 16.30 i ettermiddag,

Opprinnelig var det flertall på Stortinget for å ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria de neste to årene, noe regjeringspartiene har motsatt seg.

I et forsøk på å få til et bredt politisk forlik har opposisjonspartiene derfor åpnet for å forhandle om så vel antallet flyktninger som tidsplanen for øvrig.

8.000 kvoteflyktninger

Etter det NRK erfarer har partiene på Stortinget, minus SV og Frp, blitt enige om å ta inn 8 000 ekstra kvoteflyktninger fra Syria på tre år.

Samtlige partier utenom Frp møttes til et siste møte om Syria-flyktningene klokken 11 onsdag formiddag, men like etter møtestart trakk SV seg fra forhandlingene.

Begrunnelsen var både antallet kvoteflyktninger og størrelsen på den humanitære bistanden partiene var i ferd med å bli enige om.

SISTE NYTT

Siste meldinger