NRK Meny
Normal

Høyres vil ha mer og bedre og raskere

Alle partier kappes om å selge inn nye og bedre løsninger i årets trontaledebatt, som de gjør hvert år. Høyres parlamentariske leder Trond Helleland understreket at det er «mer» og «ny» og «bedre» både velgerne og Norge nå trenger.

Trond Hellelands innlegg i trontaledebatten 2014

Grafikken over er laget på grunnlag av Høyres parlamentariske leder, Trond Hellelands, innlegg i trontaledebatten. Jo større et ord framkommer i denne ordskyen, jo flere ganger har Helleland nevnt det i sin tale.

Foto: Grafikk: Wordle

I sin maskinskrevne tale har Helleland brukt 1457 ord på å forsvare regjeringens politikk og utdype hva hans parti står for.

NRK har kjørt Hellelands manus gjennom Wordle som omgjør manuskriptet til en «ordsky», basert på hvilke enkeltord som forekommer flest ganger. Bindeord, preposisjoner og andre småord som og, i, er, en, de og med er luket ut.

I likhet med Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre som åpnet debatten mandag, var Helleland innom en hel rekke temaer og områder der Høyre vil forbedre verden.

Dette sa Støre oftest i sin tale: Støre: President! President! President!

Ordet skatt ble bare nevnt trer ganger av Helleland, og skattelettelse kun én gang. Ordet velferd gikk igjen 14 ganger, skole og lærer fikk tre treff hver, og klima ble nevnt tre ganger.

Du kan lese hele talen her: Trond Hellelands innlegg i trontaledebatten 2014

Dersom du har lyst til å lage din egen «ordsky», kan du gjøre det her: Wordle.net

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger