Høyre og Ap barker sammen om skitten valgkamp

Informasjonsavdelingene i Høyre og Arbeiderpartiet på Stortinget krangler så busta fyker om skitten valgkamp. Nå hagler beskyldningene på Twitter.

Twitterkrangel

Informasjonsfolkene til Høyre og Arbeiderpartiet har gått rett i synet på hverandre.

Foto: Screenshot Twitter

– I 2013 drev Ap tidenes kanskje skitneste valgkamp. Mye tyder på at Ap har tenkt å drive en enda verre valgkamp fram mot 2017.

Det sa Høyres nestleder og helseminister Bent Høie til Dagbladet. Dermed barket informasjonsavdelingene i Høyre sammen i det som minner om et verbalt barslagsmål om skitten valgkamp mellom Høyres Odd Hoen-Sevje og Arbeiderpartiets Jonas Spildrejordet på Twitter.

Begge kamphanene jobber med kommunikasjon for sine respektive partier på Stortinget, og beskyldningene har haglet etter at Dagbladet publiserte sin sak.

Arbeiderpartiet med historisk bredside

Spildrejordet fyrte løs med påstanden om at Høyres beskyldninger mot hovedmotstanderen er en jevnlig foreteelse. Han trekker frem:

  • Allerede i oktober 2006 beskyldte Erna Solberg (H) daværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) for å bløffe og ty til skittkasting i Aftenposten. Den gangen sa Solberg at hun fryktet en knallhard negativ valgkamp.
  • I 2008 skal Solberg, ifølge twitter-feeden til Spildrejordet, ha spådd tidenes mest skitne valgkamp i NTB.
  • I 2010 var varslet Solberg en skitten valgkamp mot Høyre i ABC Nyheter.
  • I 2011 var det Høyres Jan Tore Sanner som kom med påstanden om at daværende partisekretær Raymond Johansen (Ap) hadde startet det han kalte «den lange og skitne valgkampen», før han selv mente at Johansen opptrådte som en klovn.
  • I 2012 skal Nikolai Astrup ha sagt til Dagbladet at han fryktet den skitneste valgkampen noen sinne.
  • I dag var det altså Høyre-nestleder Bent Høie som var ute med uttalelsen om at han fryktet den skitneste valgkampen noensinne.
Spildrejordets twitter-profil

Fra Twitter-feeden til Jonas Spildrejordet.

Foto: Twitter / Printscreen

Også finanspolitisk rådgiver Harald Jacobsen i Arbeiderpartiet hang seg på ordskiftet:

I forrige uke var det @nikolaiastrup som måtte ikle seg klovnenesen. Denne gangen er det @BentHHoyre. #desperasjon

Harald Jacobsen (Ap) / Twitter

Det fikk Hoen-Sevje til å ta tastaturet fatt og vise til utspill fra profilerte Ap-politikere.

Han viser også til Dagbladets sak. Der ramser Høie opp flere eksempler. Som:

  • da Martin Kolberg anklaget Høyres politikk for å skape grobunn for terror.
  • da det kom frem i et notat at man oppfordret Arbeiderpartiets politikere til å drive en sverte-strategi mot Høyre.
  • da Jonas Gahr Støre gikk i strupen på Erna Solberg og mente at Solbergs politikk kunne føre til Brexit også her i Norge.

I tillegg ramser Hoen-Sevje opp følgende saker:

Hoen-Sevje sin twitter-profil

Fra Twitter-feeden til Odd Hoen-Sevje.

Foto: Twitter / Printscreen

Begge parter: – Vi har rett, de har feil

Spildrejordet i Arbeiderpartiet sier at han ikke ble provosert av utspillet til Høie i Dagbladet.

– Men det er smått komisk. Høyre har kommet med det samme utspillet i 2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012 og nå. En tidligere høyre-strateg har tidligere bekreftet at dette er en del av en strategi, og det synes jeg det er greit å minne om.

Det får Hoen-Sevje til å riste på hodet.

– Spildrejordet tar feil. Det er riktig at vi i for eksempel 2013 advarte mot det samme, og da viste det seg jo at det stemte på en prikk (se lenker over).

Han sier han gikk inn i diskusjonen på twitter fordi han mener Arbeiderpartiet forsøker å avlede fra substansen i Høies utspill.

– Når Arbeiderpartiet den senere tiden blant annet har anklaget Høyres politikk for å skape grobunn for terror og hevdet at regjeringens likestillingspolitikk skaper bedre grobunn for voldtekt er det åpenbart helt legitimt å utfordre dem på hva slags valgkamp de vil føre, sier Hoen-Sevje i en e-post,

Det er Spildrejordet helt uenig i.

– Diskusjonen handler om dette er en bevisst strategi. Det Høyre betrakter som skitten valgkamp er i realiteten en diskusjon om deres forslag og deres politikk. Det må Høyre som regjeringsparti tåle. At de heller vil kjøre på et slikt «skitten valgkamp»-utspill får stå for deres egen regning.

Stortingsvalget er om ett år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger